23 Temmuz 2015 16:40

Kadınlar savaşa karşı mücadeleye çağırıyor

Paylaş

Barış İçin Kadın Girişimi'nin (BİKG) çağrısıyla kadınlar, Suruç'taki katliamı kınamak ve içeride-dışarıda savaşa hayır demek için Kadıköy'de eylem yaptı. "Suruç'taki katliama, her yanımızı saran savaşa karşı kadınlar ses çıkarıyor" denilen eylemde, tüm kadınlar savaşa karşı mücadele etmeye çağrıldı.

BİKG çağrısıyla Kadıköy vapur iskelesi önünde buluşan kadınlar, Suruç'taki katliamı kınadı. Kadınlar, slogansız, bayraksız, flamasız yalnızca "Reyhanlı, Diyarbakır, Suruç.. Savaşa karşı kadınlar mücadeleye" pankartı ve "Suruç'ta katliam var. İyi değilim, iyi olmayacağım, iyi olmayın" yazılı dövizle Beşiktaş iskelesi önünde yürüdü.

Zılgıtlarla, ıslıklarla, yanlarında getirdikleri tencere tavayla ses çıkararak yürüyen kadınlar, "Susmuyoruz, savaşa karşı ses çıkarmak için sokaklara çıkıyoruz" dedi.

Atatürk heykeli önünde basın açıklamasını okuyan Nükhet Sirman, BİKG'nin kadınlara yazdığı mektubu okudu. Sirman, "Bulunduğumuz her yerde barış için toplanalım, her yerde barış konuşalım, ölülerimize yas tutalım, yaşayanlara sahip çıkalım. Barış için her yerde ses çıkaralım" dedi. Sirman, savaş kışkırtıcılığına karşı kadınların ortak mücadelesine vurgu yaptı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de emek örgütleri Suruç Katliamı'nı lanetledi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı, Sümeyye ve Bilal Erdoğan hakkındaki IŞİD iddialarını yalanladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa