23 Temmuz 2015 16:26

Enpay'da patron suları kesti, işçi banyo yaparak tepki gösterdi!

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

Kocaeli’de kurulu bulunan Enpay fabrikasında işçilerin direnişi sürüyor. Enpay patronunun, fabrikada sabahlayan direnişçi işçilerin soyunma odasında duş aldıkları suyu kesmesi esprili bir şekilde protesto edildi. Yaşadıkları baskıyı protesto etmek isteyen işçiler, dışarıda ve içeride direnişte olan birer arkadaşlarını su ve sabun ile yıkadı.

Türk Metal Sendikası’ndan istifa ederek Birleşik Metal İş Sendikası’nda örgütlenen Enpay işçilerine, işveren tarafından uygulanan baskı devam ediyor. Daha önce soyunma odalarına kamera koyan işveren bu kez de fabrikada direniş için sabahlayan işçilerin soyunma odasında duş aldıkları suyu kesti. Baskılara direnmeye devam eden işçiler fabrika önünde bir araya gelerek içlerinden seçtikleri İsmail Polat isimli arkadaşlarını leğende yıkadı.  İşçiler Polat’ı fabrikanın dışında başından aşağıya damacana ile su dökerek yıkarken, fabrika içindeki diğer işçiler de bir başka arkadaşlarını yıkayarak suyun kesilmesini protesto etti. Yıkama protestosu sırasında işçiler “Atılan işçiler geri gelecek” şeklinde sloganlar attı.

Yapılan eylem öncesi açıklama yapan Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Sekreteri Telat Çelik, “İçeride insani ihtiyacı olan yıkanma olanaklarını ortadan kaldırarak arkadaşlarımızın suyunu kestiler. Yaz ayındayız eylem sürecinde arkadaşlarımız terliyor ve kirleniyor. İşçi bir mücadeleye girdiyse ortaya konan engelleri kaldırmak için her türlü çabayı gösterir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan patronun fabrika giriş kapısına x-ray cihazı taktırması işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. İçeri giriş çıkışları kontrol eden patrona güvenmediklerini söyleyen işçiler, sendika seçme özgürlüklerine saygı duyulmasını istiyor.

ÖNCEKİ HABER

NASA: Dünya benzeri bir gezegen bulundu

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de emek örgütleri Suruç Katliamı'nı lanetledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...