23 Temmuz 2015 15:31

'IŞİD'liler bölge hastanelerinde tedavi ediliyor'

Paylaş

Suruç'taki patlamada yaralanan ve Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edilen 24 yaşındaki Ertuğrul Ekelik'in ailesi KESK Kadın Meclisi'nde üyelerle hastane önünde basın açıklaması yaptı. Ekelik'in yoğun bakımda yattığı bilgisini veren Kadın Meclisi'nden Eğitim- Sen Kadın Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, “IŞİD’liler bölge hastanelerinde devletin desteğiyle tedavi edilirken, patlamada yaralananlar başka yerle hızla naklediliyor. IŞİD’liler orada olduğu için hasta yakınlarının tepkisinden korkuyorlar” dedi.

Patlamada yaralananların “daha iyi tedavi edilir” bahanesiyle sevk edildiğine dikkat çeken Yılmaz şöyle konuştu: “Ailenin bu talebine rağmen Ekelik, Ankara'ya sevk edildi. Bölgedeki hastanelerden patlamada yaralananlar uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Olay günü Suruç'taydım hastaneleri ziyaret ettim. Meydan Hastanesi'nde 2 IŞİD'linin getirildiği söylendi. Hastanedeki hasta yakınlarının tepkisi üzerine başka hastaneye sevk edildiler. Daha sonra ise güvenlik görevlileri eşliğinde IŞİD'linin daha hastaneye getirildiği şüphesi bizde uyandı. Antep, Urfa'da devletin desteğiyle IŞİD mensupları tedavi edilirken patlamada yaralananlar ne yazık ki sevk ediliyor.”

AİLE İSTANBUL'DAN GELDİ

Ekelik’in sırtından ve bacağından yaralandığını ve şu an için yoğun bakımda tutulduğunu söyleyen Yılmaz, hayati tehlikenin şuan için olmadığı bilgisini verdi. Ekelik’in ailesinin İstanbul'da yaşadığını ve oğullarının kendi illerindeki bir hastaneye sevk edilmesinin istediğini belirten Yılmaz, bu talep karşılanmadığı için Ekelik’in ailesinin İstanbul'dan Ankara'ya geldiğini kaydetti. Yılmaz, Ekelik'in ailesine Ankara'da yardımcı olacaklarını ve kalacak yer temin edeceklerini de ekledi.(AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türk Traktör’de grev intikamı

SONRAKİ HABER

NASA: Dünya benzeri bir gezegen bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...