23 Temmuz 2015 14:56

Onur Özbizerdik'in 27 yıl hapsi istendi

Paylaş

Alaattin Çakıcı'nın üvey oğlu Onur Özbizerdik hakkında sevgilisi Melis Çakır'ı darbettiği ve alıkoyduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan 2 sayfalık iddianamede, Onur Özbizerdik ve şoför Adil Cesur “şüpheli" sıfatıyla yer alırken, Melis Çakır ve annesi Zehra Oya Kokucu “müşteki" sıfatıyla yer aldı.

İddianameye göre olay şöyle gerçekleşti: "Melis Çakır erkek arkadaşı Onur Özbizerdik ile aralarındaki sorun nedeniyle 10 gün görüşmedi. Başka bir suç nedeniyle Onur Özbizerdik adliyeye gitti. Melis Çakır da şüpheli Onur Özbizerdik'in yanına gitti. Onur Özbizerdik adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Özbizerdik ve Melis Çakır, şoför Adil Cesur'un kullandığı araca bindi. Onur Özbizerdik, Melis Çakır'ın çantasını ve telefonunu karıştırdı, Melis Çakır'ın çantasında başka bir erkeğe ait kredi kartı bulan Özbizerdik, Melis Çakır'ın kendisini aldattığını düşündü. Sinirlenen Onur Özbizerdik, Melis Çakır'ı araç içerisinde kafasına, yüzüne ve burnuna yumrukla darbetmeye başladı. Melis Çakır, şoför Adil Cesur'dan aracı durdurmasını istedi. Ancak şoför Cesur durmadı. Onur Özbizerdik ise darbetmeye devam etti. Onur Özbizerdik'in Sarıyer'deki evlerine geldiklerinde ise araçtan inen Melis Çakır, bulduğu en yakın eve sığındı. Olaydan sonra Onur Özbizerdik, Melis Çakır'ın annesi Zehra Oya Kokucu'yu cep telefonuyla arayarak, 'Seni geberteceğim kadın, kızını dayaktan geberttim hastanelik oldu. Git hastaneden toparla kızını. Seni de öldüreceğim göreceksin gününü…' şeklindeki sözlerle hakaret ve tehdit sarf etti."

'İLAÇ İÇTİM OLAYI HATIRLAMIYORUM'

Olayın ardından savcılık tarafından ifadesi alınan Şüpheli Özbizerdik, “Olay tarihinde adliyede Melis ile buluştuk. Rahatsızlığım nedeniyle x.. isimli ilaç kullandım. Bu nedenle Melis ile aramda geçen olayları hatırlamıyorum. Müştekiyi zorla alıkoymadım. Etkili eylemde bulunmadım" dedi.

İfadesi alınan Şüpheli Adil Cesur ise, Onur Özbizerdik, Melis'i darbetmeye başladıktan sonra defalarca uyardım. Ancak kendisi kulak asmadı. Sarıyer konaklarına geldiğimde aracı durdurdum. Engel olmaya çalıştım. Onur, “Karışma yoksa sana da vururum" dedi. Bu sırada Melis kaçtı. Suça iştirak etmedim. Melis Çakır'ın kaçmasına yardım ettim" şeklinde ifade verdi.

ADLİ TIP KURUMU RAPORU ALINDI

Adli Tıp Kurumu raporuna göre Melis Çakır'ın burun kemiğinde kırık, yüzünde kesiğe neden olan yaralanmasının hafif nitelikte olmadığı, vücut kemik kırıklarının hayat fonksiyonlarına etkisini de orta derecede etkileyecek nitelikte olduğu belirtildi.

'YÜZÜNDE SABİT ESER OLUŞACAK ŞEKİLDE YARALADI'

İddianamenin sonuç bölümünde Onur Özbizerdik'in, kendisini aldattığı düşüncesiyle Melis Çakır'ın kafasına ve yüzüne yumrukla vurarak, kemik kırığına sebebiyet verecek ve yüzde sabit eser oluşacak şekilde yaraladığı kaydedildi. Ayrıca Özbizerdik'in, Melis Çakır'ı araçta alıkoyarak hürriyetinden yoksun bıraktığı ifade edildi. Adil Cesur'un da aracı durdurmayarak Özbizerdik'e yardım ederek, suça iştirak ettiği iddia edildi.

ÖZBİZERDİK'İN 27 YIL HAPSİ İSTENİYOR

İsmail Onur Özbizerdik'in, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", “Kasten yaralama", “Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama" suçlarından 6 yıldan 23 yıla kadar hapsi talep edildi. Özbizerdik'in, Zehra Oya Kokucu'ya karşı “Tehdit" ve “Hakaret" suçlarından ise 9 aydan 4 yıla kadar hapsi istendi. Şoför Adil Cesur'un ise Özbizerdik'in suçlarına iştirak ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 11 yıla kadar hapsi talep edildi. Özbizerdik ve Cesur, iddanamenin kabulu halinde hakim karşısına çıkacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen: Katliamcılar açığa çıkarılsın

SONRAKİ HABER

Türk Traktör’de grev intikamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...