23 Temmuz 2015 13:54

Suriyeli mülteci çocuk, mendil satmaya devam edecek

Müşterilere mendil satmak istediği için esnaftan dayak yiyen Suriyeli çocuk: Aileme destek olmak için mecburum.

Paylaş

İzmir Basmane’de mendil satarken müşterileri rahatsız ettiği gerekçesiyle esnaf tarafından dövülen Suriyeli A.E. Emniyette kendisine şiddet uygulayanları teşhis etti. Polis zanlıların ifadelerini alıp serbest bıraktı. Ailesine teslim edilen A.E. ailesine destek için mendil satmaya devam edeceğini söyledi.

Bayramın ikinci günü yaşanan olayın ardından kayıplara karışan A.E’yi polis bulup Çocukları Koruma Şubesi’ne getirdi ve psikolog, tercüman ve sosyal hizmet uzmanları eşliğinde ifadesini aldı. A.E. kendisini döven kişileri de teşhis etti. Polis olaya karışanların ifadelerini alıp dosyayı Cumhuriyet Savcılığına gönderdi. Olaya karışan E.P. ve S.E. ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. 14 yaşındaki A.E. de Basmane semtinde her tarafı dökülen eve, annesi ve kardeşlerinin yanına döndü.

Olay anlatan A.E, “Ben orada oturanlara mendil satıyordum. Uzaklaştırmak istediler ve hemen tokat attılar. İçeriden birkaç kişi daha geldi. Yere düştüm, burnum kanadı. Bir tanesi yerdeyken karnıma tekme attı. Çok korktum. Mendil satmaya devam edeceğim çünkü ailemin ihtiyacı var” dedi. Baba Abdul A. ise olaya karışan esnafın basına yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Abdul A. iddia edildiği gibi bir kavga ayırma durumu olmadığı ifade ederek, “Kimse kendi arasında kavga etmiyordu. İşyerinde bulunanlar oğluma saldırmış. Oradaki Suriyeliler ellerinden almış, bize onlar anlattı” diye konuştu. Anne Usan A. ise çocuklarını hiçbir zaman çalıştırmak istemediklerini ancak buna mecbur olduklarını söyledi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Kobanêli mevsimlik işçilere silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Sigorta davası için bakkala komşuya sorulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...