23 Temmuz 2015 05:33

Tarsus’ta HÜDA-PAR eski ilçe başkanı vuruldu

Tarsus’ta dün akşam düzenlenen Suruç eylemlerinde 5 polis ile Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Tarsus Eski İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan silahla yaralandı. Kutan’ın hayati tehlikesi bulunuyor.

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Tarsus

Urfa'nın Suruç ilçesindeki katliamın ardından Tarsus’ta akşam saatlerinde çeşitli mahallelerde düzenlenen protesto gösterilerine polis saldırdı.
Tarsus’un Barbaros, Şahin, Fahrettinpaşa ve Gazipaşa mahallelerinde polisle halk arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Polisin ses bombası, tazyikli su be biber gazıyla saldırdığı eylemlerde çok sayıda kişi yaralandı. 6 polis de vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanarak tedavi altına alındı.
Öte yandan, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Tarsus Eski İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan, Barbaros mahallesindeki iş yerinin önünde silahlı bir grubun saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Kutan ameliyata alındı. Kutan’ın hayati tehlikesi bulunuyor. Eylemci grubun Fahrettin Paşa mahallesindeki hemzemin geçitte barikat kurması nedeniyle de Mersin-Tarsus ve Adana arasındaki tren seferleri iptal edildi, Dün geceden itibaren Mersin’den takviye polis kuvvetleri de Tarsus’a sevk edildi.

ÖNCEKİ HABER

Kına gecesi dönüşü kaza: 3 ölü, 4 yaralı

SONRAKİ HABER

Canımız yanarken de uymamız gereken etik kurallar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...