23 Temmuz 2015 00:58

Gençlik örgütleri: Barış için ortak mücadeleye

Suruç'ta yaşanan katliama tepki gösteren SGDF, Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti ve Genç Sen üyeleri, katliamın sorumlusunun AKP olduğunu söyledi.

Paylaş

Birkan BULUT
Görken PALİÇKO
Ankara

Kobanê’nin yeniden inşa süreci için birçok kentten Suruç’a giden SGDF’li gençlere yönelik vahşi saldırıya tepki gösteren gençlik örgütleri, katliamın AKP’nin savaş politikalarının sonucu olarak yaşandığını söyledi. Gazetemize konuşan SGDF, Emek Gençliği, Gençlik Muhalefeti ve Genç Sen üyeleri, halkların barışı ve katliamın hesabının sorulması için  ortak mücadele çağrısı yaptı.

‘BİZ KAZANACAĞIZ, KOBANÊ’Yİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ’

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Berfum Çolak,  Suruç’taki katliamı sosyalist gençlerin hayatı yeniden kurmasını engellemek için yapılan bir saldırı olduğunu belirtti. “Bir bombayla bizi yıldıramazlar, devrimci dayanışma bu kadar çabuk yıkılmaz” diyen Çolak, şöyle devam etti: “Bu mücadeleyi biz kazanacağız ve Kobane’yi de yeniden inşa edeceğiz.” Bütün devrimci kurumların kendileriyle olduğunu belirten Çolak, “Bir ölürsek bin doğarız, 32 canımızı aldılar bunun peşini bırakmayacağız, hesabı sorulacaktır. Kobane’yi sahiplenen, devrimcileri sahiplenen herkesi, şehit olanların kanlarını yerde bırakmamak için sokağa davet ediyoruz” dedi.

‘HALKLARIN BARIŞI İÇİN MÜCADELEYE’

Katliamın sorumlularının ortada olduğunu belirterten Emek Gençliği üyesi Deniz Ortakçı da,  “Yaşanan katliam AKP’nin uzun süreden beri bölgede devam ettirdiği savaş politikalarının bir sonucudur. AKP ısrarla hedefe Kürt halkını koyarken çeteler sınırda rahatlıkla kol geziyor” dedi. Devletin ve istihbarat birimlerin yoğun bir şekilde bulunduğu bölgede böyle bir patlamanın meydana gelmesinin düşündürücü olduğunu vurgulayan Ortakçı, patlamanın sadece IŞİD tarafından yapıldığını söylemenin yetersiz kalacağını belirtti. “Katliam devlet ve AKP eliyle gerçekleştirilmiştir” diyen Ortakçı, şunları söyledi: “Bu süreçte bütün emek ve demokrasi güçlerini emperyalizme karşı halkaların barışını sağlayacak bir mücadeleye ve AKP’nin bu politikalarını her yerde teşhir etmeye çağırıyoruz.”

‘BOMBA SADECE SURUÇ’TA PATLATILMADI’

Gençlik Muhalefetinden gazetemize yapılan açıklamada, Suruç’ta yaşanan katliamın AKP iktidarının politikalarıyla ilişkili olduğu belirtildi. AKP hükümetinin bölgedeki mezhepçi, faşist politikalarının bu süreçte önemli bir rolü olduğununun dile getirildiği açıklamada, “Her şeyin sorumlusu AKP ve başını çeken Erdoğan’dır. Dün MİT TIR’larıyla taşınan bombalar bugün Türkiye’de patlıyor. Bunun hesabını sormak için birleşik bir muhalefete ihtiyacımız var” denildi.

Genç Sen üyesi Umut Kahraman Ezber ise “Bu saldırıyı AKP’den veya MİT’ten ayrı tutamayız. Bu saldırının ardından ‘AKP, IŞİD’tir; IŞİD, AKP’dir’ demekte bir beis görmüyoruz. Yapılan bu saldırı aslında, ‘Kürt halkına, Kobane’ye dayanışma elini uzatırsanız böyle olur’ mesajıdır. Suruç’ta patlatılan bu bomba aynı zamanda Ankara’da patlamıştır” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İzmirli işçiler: IŞİD’e desteği kes sorumluları yargıla

SONRAKİ HABER

Barış için büyük yürüyüş: 'AKP savaş istiyor, biz barışı savunacağız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...