22 Temmuz 2015 20:39

Yüksekdağ ve Demirtaş'tan 'Siz niye ölmediniz'e yanıt

Paylaş

AKP medyası tarafından 'Komplonun ipuçları', 'Suruç soruları' gibi manşetlerle gündeme getirilen "Suruç Katliamı'nda HDP'li vekiller neden olay yerinde yoktu" sorusu, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Bülent Arınç'ın da dilindeydi. Arınç'ın "HDP'li yöneticiler, belediye yetkilileri neden yoktu?" şeklindeki ifadesine HDP'den ve sosyal medyadan tepki yağarken HDP eş başkanları konuya ilişkin Twitter'dan açıklama yaptı.

Selahattin Demirtaş, "Merak etme, hepimiz bir gün eninde sonunda ölenler arasında olacağız. Üzme kendini" derken Figen Yüksekdağ ise "Suruç'ta katledilenler HDP'li ve sizin olamayacağınız kadar insandı.Ama bunu anlamak için de bir miktar insanlık gerekiyor. Ben de soruyorum; her gün canımızdan can koparken topunuzun içinde neden bir insan yoktu? Hepsini bu kadar mı tükettiniz? Allah için soruyorum,sizden farklı diye yaradılanı bu kadar mı sevmediniz?" açıklamasında bulundu.

Yüksekdağ, AKP'li köşe yazarı Hilal Kaplan'ın "Yüksekdağ'ın Suruç toplantısına gelmesi bekleniyormuş.Son anda iptal edilmiş.Neden gitmediği haklı bir "istihbari soru"dur şeklindeki tweet'ine de "32 ölümü kafi görmeyen ak istihbaratçıların ne düşüneceği umrumda değil ama gençlerin açıklamasına katılma planım hiç olmadı. Ama patlamadan bir gece önce miting için Suruç'taydım.Birileri kalacağımı düşünmüş demek ki. Ama ben düşünmedim,düşünemedim..." yanıtını verdi.

Yüksekdağ şöyle devam etti: "Ellerinde kitapları,fidanları,oyuncaklarıyla gelen çocuklara kıyabileceklerini düşünemedim.Düşünemedik! Aşağılık düşünemiyoruz işte,budur zaafımız...Keşke orada olsaydım! Onlarla birlikte değil,onların yerine ölseydim. Neden HDP eş genel başkanı ve vekilleri ölmedi diyen insan müsveddeleri bizi ya kurban ya da katil ilan etmezse mutlu olmuyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İran ile P5+1 anlaşması: İran’ın bölgede pozisyonu güçlendi

SONRAKİ HABER

İzmirli işçiler: IŞİD’e desteği kes sorumluları yargıla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...