23 Temmuz 2015 00:50

Yalancı Yeni Akit

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Gazetemizin gündeme getirdiği, Bergama’daki bazı okullarda Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından eğitim verilmesi, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesi tarafından, “Okullarda cihat eğitimi veriliyor elhamdülillah!” şeklinde verildi. Bir AGD yetkilisinin görüşünün de yer verildiği haberle ilgili konuşan AGD Basın ve Yayın Komisyonu Başkanı Muammer Bilgiç Akit’i yalanlayarak, “Böyle bir görüş vermedik” dedi.

Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçedeki bazı okulları AGD’ye tahsis etti. Dernek, okulları yetiştirme, takviye, hazırlık, mesleki kurslar verme adı altında isterken, kurs esnasında Kur’an eğitimi, peygamberin hayatı, peygamberler tarihi, ezan okuma, İslam coğrafyası, ilmihal, Allah’ın isimlerinin anlamı, ilahi-marş, namaz eğitimi, temel dini bilgiler gibi eğitimler veriyor. Gazetemizin gündeme getirdiği bu habere yer veren Yeni Akit gazetesi, haberde ismi verilmeyen ‘üst düzey’ bir AGD yetkilisinin şu sözlerine yer verdi: “Birçok vakıf ve STK İslami eğitimleri vermekle birlikte Müslüman gençlere Cihat şuurunu da aşılamak için gayret göstermektedir. Bundan utanacak, sıkılacak, çekinecek değiliz. Elhamdülillah yeni nesil bu şuur ve dirayetle yetişecek ve ülkemizin geleceğini bu öncü nesil şekillendirecektir...”

Yeni Akit’te çıkan haberle ilgili görüştüğümüz AGD Basın ve Yayın Komisyonu Başkanı Muammer Bilgiç “Yeni Akit gazetesine bu konuyla ilgili bir açıklamamız olmamıştır. Yeni Akit’in sitesinde çıkan isimsiz açıklamanın kurumumuzla alakası yoktur’ dedi.

‘EĞİTİM VERİYORUZ AMA...’

AGD Basın ve Yayın Komisyonu Başkanı Muammer Bilgiç “Suruç’taki elem verici hadise hepimizi derinden üzmüştür. Türkiye’nin Suriye politikası başından itibaren yanlıştır. Bu tür yanlış politikalar Türkiye’yi ateş çemberi içine çekmektedir. Anadolu Gençlik Derneği olarak gençlere verdiğimiz gayenin kendisi yoldaki bir taşı kaldırmaktır. Biz bir yetimin başını okşamayı, yoksulu doyurmayı öğretmeyi hedefliyoruz. Biz bu çalışmaların tamamına ‘ceht’ yani ‘mücadele’ etmek diyoruz. Birilerinin çektiği kavramlarla bizim ifade ettiklerimiz aynı değildir. Biz kelimeleri kendi inandığımız gibi kullanıyoruz. Başkalarının nitelendirmesinin bizim için bir önemi yoktur. Biz cihattan insan öldürmeyi değil, insan yaşatmayı anlıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, Suruç ve Ceylanpınar açıklamasında HDP'yi hedef aldı

SONRAKİ HABER

Cengiz İnşaat’ı devlet ihya etmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa