22 Temmuz 2015 18:59

Ensesinden vurulan Fesih Cınaklı toprağa verildi

Diyarbakır'da 7 Haziran seçimlerinden sonra silahlı gruplarca ensesinden vurularak ağır yaralanan Fesih Cınaklı, 45 gündür tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Cınaklı, yüzlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Paylaş

Diyarbakır'da 9 Haziran tarihinde Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın suikast sonucu öldürülmesinin ardından sokağa çıkan silahlı gruplarca gerçekleştirilen saldırılarda ensesine sıkılan kurşunla ağır yaralanan Fesih Cınaklı (42), tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından Cınaklı'nın cenazesi "Şehîd namirin" sloganı eşliğinde morgdan alınarak, Yeniköy Mezarlığı'na doğru yola çıktı.

Konvoyun geçiş güzergâhında bulunan yurttaşlar tarafından zafer işaretleri ile karşılanırken, cenaze yurttaşlar tarafından omuzlara alınarak Yeniköy Mezarlığı'na getirildi. Cınaklı, "Katil IŞİD, İşbirlikçi AKP" ve "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi. Çocukları ve eşi Cınaklı'nın mezarına toprak atarken, çocuklarının "Anne ağlama bu babamın ikinci düğünüdür. Babam iyi bir insandı, kimsenin kalbini kırmadı. Sakın ağlama anne" sözleri törene katılanları duygulandırdı.

Törende konuşan HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen, bedelsiz ve acısız hiçbir şeyin olamayacağını belirterek, "Fesih arkadaş bu mücadelede yaşamını yitiren ne ilk ne de son kişi olacaktır. Bedeli ne olursa olsun Kürtler mücadelelerini yükseltip zafere ulaşacaktır" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından yurttaşlar mezarlıktan ayrılırken, taziyeler Kavarlılar Yas Evi'nde kabul edilecek. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Milliyet, Erdoğan'ı eleştiren Kadri Gürsel'i kovdu

SONRAKİ HABER

Tarsus'ta katliam protestosuna polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...