22 Temmuz 2015 18:36

İzmir'de emek ve demokrasi güçleri Suruç Katliamı'nı lanetledi

Paylaş

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç'ta SGDF'li gençlere yönelik gerçekleşen bombalı saldırıyı protesto etmek içi yürüyüş düzenledi. Karşıyaka Metro İstasyonu'nda yurttaşlar, üzerinde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları bulunan "Şehid Namirin" ve "Çoğalarak geliyoruz hesap soracağız" yazılı pankartlar taşıyarak, Karşıyaka Vapur İskelesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yurttaşların yanı sıra HDP Karşıyaka ilçe yöneticileri ve Demokratik Alevi Derneği üyelerinin de katıldığı yürüyüşte, sık sık "Kobanê'de düşene dövüşene bin selam" sloganları attı.

Yürüyüşün ardından kısa bir konuşma yapan SGDF üyesi Mercan Tosun, arkadaşlarının oraya insanca bir yaşamı inşa etmek için gittiğini belirterek, "Ant olsun ki arkadaşlarımızın yarım bıraktığı işi tamamalayacağız. Topladığımız yardımları Kobanê'ye ulaştırıp, Kobanê'nin inşasına katılacağız" dedi. Ardından basın açıklaması yapan KESK Dönem Sözcüsü Ulus Bozkır, AKP'nin etnik, milliyetçi Ortadoğu politikasının can almaya devam ettiğini belirterek, katillerin de onları yönlendirenlerin de belli olduğunu söyledi.

AKP'nin savaş ve katliam politikalarına karşı barışı savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Bozkır, "Halklarımız bu gerçeğin farkında ve bu farkındalık onların tüm kurgularını bozacak en büyük güçtür. Bir arada özgür ve onurlu yaşama iradesi oynanacak tüm oyunları ve saldırıları bozacak katilleri açığa çıkaracaktır. Israrla halkların kardeşliğini örmeye devam edeceğiz. Katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi. Açıklamanın ardından İzmir Müzisyenler Derneği müzik dinletisi yaptı.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yalnızlık paylaşılmaz

SONRAKİ HABER

Cizre'de hükümet konağı bahçesindeki patlayıcı fünyeyle patlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...