22 Temmuz 2015 17:32

Tuzluçayır'daki eylemde güvenlik tedbirleri halk tarafından alındı

Diyarbakır ve Suruç'taki bombalı saldırıların ardından yapılan eylemlerde güvenlik tedbirleri alınmaya başlandı. Suruç katliamını kınamak amacıyla Tuzluçayır'da yapılan eylemde gençler, trafiği eylemcilerden uzak noktalarda durdururken, kimi şahısların üstleri arandı.

Paylaş

Kobanê'ye yardım götürmek için Suruç'a doğru yola çıkan gençlere yönelik gerçekleştirilen ve 32 kişinin hayatına mal olan katliam Ankara Mamak'ta gerçekleştirilen yürüyüş ile protesto edildi. Tekmezar Parkında HDP Mamak İlçe Örgütü öncülüğünde bir araya gelen kitle buradan Tuzluçayır meydanına kadar katliamı lanetleyen sloganlarla yürüdü. AKP'ye öfkenin hâkim olduğu eyleme, Alevi dernekleri ile çok sayıda sosyalist örgüt katıldı. Yoldan geçenlerin korna ve zafer işaretleriyle destek verdiği eylemde, Gündem Gazetesi'nin 32 gencin fotoğrafını basarak, "Onlara ölü mü denir şimdi" başlığı ile yayınladığı sayfa küçük bir çocuk tarafında yürüyüşün en önünde taşındı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

Eylem boyunca Natoyolu Caddesi görevli gençler tarafından kesildi ve güvenlik tedbirleri kapsamında trafik akışı eylemcilerin yürüyüş güzergâhından uzak noktada tutuldu. Ayrıca bir gencin üzeri de yine görevli gençler tarafından arandı. Yolun kapatılmasına rağmen bir aracın eylemcilere doğru yönelmesine, gruptaki gençler sert tepki göstererek aracı durdurdu.

YPG bayraklarının açıldığı, "Beraber dövüştük beraber hesap soracağız. Suruç'u Unutma" yazılı pankartın asıldığı meydanda konuşan HDP Mamak İlçe Eş Başkanı Serpil Köksal, yetkililerin "Bu eylem Türkiye'ye karşı yapılmıştır" sözlerine karşı, "Hayır, bu Türkiye'nin güzel geleceği için umut olanlara yapılmış bir saldırıdır" dedi. Saldırının failinin beli olduğunu belirten Köksal, "Fail tetiği çeken değil çektirendir" dedi. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gelecek için sermayeye dur de!

SONRAKİ HABER

Güzel günlere bir soru, çocuksu bir oyun atölyesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...