22 Temmuz 2015 16:21

HDP'li Öz: AKP, IŞİD'le arasına mesafe koysun

Paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesinde gerçekleştirilen katliam, Mersin’de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz hükümet çevrelerinden yapılan olumsuz açıklamalara tepki göstererek ‘’IŞİD ile aranıza mesafe koyun” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde SDGF üyelerine yönelik gerçekleştirilen katliam Mersin Emek ve Demokrasi Platformu tarafından kitlesel bir yürüyüşle kınandı.. Mersin Tren Garı’nda toplanan binlerce kişi Özgür Çocuk Parkına kadar yürüdü. Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş boyunca kitle sık sık “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Şehit Namirin”, “Faşizme karşı omuz omuza”, Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Sosyalist gençler onurumuzdur” şeklinde sloganlar attı.

Mersin’de bulunan çeşitli siyasi parti ile demokratik kitle örgütü temsilcileri ile çoğunluğu kadın ve gençlerden oluşan yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yürüyüş boyunca Suruç’taki saldırıda yaşamını yitiren gençlerin resimleri taşındı. Yürüyüş Özgür Çocuk Parkında sona ererken burada toplanan kitleye konuşan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü İmam Özdemir, Suruç’taki saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

AKP’nin mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikalarının ülkeyi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü söyleyen Özdemir, “Öfkemiz büyük, ancak sözün bittiği noktadayız. Katillere bu zemini hazırlayan politikaları uygulayanların tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacaklar’’dedi.

Daha sonra söz alan HDP Mersin Milletvekili Çilem Öz ise Suruç’taki bombanın tüm Türkiye’de patladığını söyledi.  Öz, “Çözüm süreci çerçevesinde oluşturulan barış masasını kim devirdiyse bu katliamların sorumlusu onlardır” dedi. Hükümet yetkililerini daha önce IŞİD ve Ortadoğu politikaları çerçevesinde uyardıklarına dikkat çeken Öz, AKP’ye IŞİD ile arasına mesafe koyması çağrısında bulundu.

Öz şunları söyledi. “AKP IŞİD ile arasına mesafe koymalıdır. Hükümet yetkilileri IŞİD’i nasıl sınırların içine aldıysa öyle çıkarmalıdır. Suruç Türkiye’de tüm ötekilerin katledildiği yerdir. Ülkenin her tarafına cenazeler gitti. Türkiye’nin her yerinden Suruç’a, Kobani’ye ses verilmelidir. Kobani yalnız değildir” dedi. (Mersin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çiğli Belediyesi işçileri, 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' sloganlarıyla yürüdü

SONRAKİ HABER

Suruç'taki gençlerin çantaları teslim alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...