22 Temmuz 2015 15:34

Çiğli Belediyesi işçileri, 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' sloganlarıyla yürüdü

Paylaş

Çiğli Belediyesi işçileri şantiyelerinden Çiğli Kasaplar Meydanı'na bir yürüyüş yaparak Suruç'taki katliamı lanetledi. İşçiler "Katil IŞİD işbirlikçi AKP" sloganı attı. Genel-İş 5 Nolu şube tarafından düzenlenen eylemde konuşan şube Başkanı Ali Haydar Kara IŞİD'in Irak, Suriye ve Türkiye'deki kadim halkların içine yerleştirilmesinin sorumluluğunun AKP iktidarının boynunda tarihin en büyük günahı olarak durmakta olduğunu söyledi.

Bombanın sadece orada bulunan gençlere değil barışa ve demokratik çözüme atıldığını belirten Kara, işçi sınıfı olarak IŞİD'e karşı kazanılmış Kobanê mücadelesini selamlamaya ve dayanışmayı sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Suruç'a giden kafilede yer alan ve patlamadan yaralı olarak kurtulan Levent Akhan da eylemde yaptığı konuşmada "İnsanların kardeşçe yaşayabileceği bir dünyayı kurmak için gitmişlerdi oraya. Birlikte dönebilmeyi isterdik. Bu gençlerin yaptığına sahip çıkacak, mücadelelerini bıraktıkları yerden devam ettireceğiz" dedi.

CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan da eyleme katılarak, "Tıpkı Diyarbakır saldırısı gibi bu da bir provokasyondur. Halkları karşı karşıya getirmeyi hedeflemektedir. İnsanların sağduyusu bunları önleyecektir" dedi.(İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Katledilen polisler de emekçilerin çocuklarıdır

SONRAKİ HABER

HDP'li Öz: AKP, IŞİD'le arasına mesafe koysun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...