22 Temmuz 2015 14:45

AKP medyasına tepki: Bu yalanlarla aklanamazlar

Suruç’taki bombalı saldırıya ilişkin HDP’yi hedef gösteren ve sorumluluğu HDP’ye atmaya çalışan AKP medyasına HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve ve Amara Kültür Merkezi’nden tepki geldi.

Paylaş

Cumhur DAŞ
Hasan AKBAŞ
Suruç

Suruç’taki bombalı saldırıya ilişkin HDP’yi hedef gösteren ve sorumluluğu HDP’ye atmaya çalışan AKP medyasına HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ve ve Amara Kültür Merkezi’nden tepki geldi. Gazetemize konuşan Ayhan, yandaş gazetelerin gerçekleri çarpıtma çabasına girdiğini belirterek, “Medya bu yalanlarla hükümetin sorumluğunu HDP’ye yüklüyor” dedi. Amara Kültür Merkezi Müdürü Zehra Yanardağ ise yandaş gazatelerin, ‘HDP’liler emniyete güvenlik önlemlerini kendimiz alırız, siz gelmeyin dedi’ iddiasını yalanladı. Yanardağ, “Böyle bir talebimiz olmadı. Kaldı ki devlet ne zamandır bizim taleplerimizi ciddiye alıyor” dedi.

Patlamanın yaşandığı Amara Kültür Merkezi’nin Müdürü Zehra Yanardağ yandaş gazetelerin, ‘Kültür merkezinin kameraları neden kayıtta değildi’ sorusuna şöyle cevap veriyor: “Tadilat nedeniyle bir süredir kameralar çalışmıyor. Bir haftadır tüm eşyalarımızı bahçeye taşımıştık. Binayı yeni yeni faaliyete açacaktık.” Kültür Merkezi’ndeki kameraların çalışmaması yüzünden kendilerinin hedefe konmasına sert tepki gösteren Yanardağ, “Emniyetin mobeselerine ne oldu peki? Oradaki görüntüleri ne yaptılar? Suruç Emniyeti buraya günde kaç kişinin girip çıktığını gayet iyi biliyor. Birçok kişi buradan çıktıktan sonra gözaltına alındı. Bu merkezde çalışan arkadaşlarımız da sık sık gözaltına alındı” dedi.

EMNİYETTEN ‘GÜVENLİK ALMAYIN’ TALEBİMİZ OLMADI

Emniyeten ‘güvenlik almayın’ şeklinde hiçbir talepleri olmadığını söyleyen Yanardağ, “Kaldı ki devlet ne zamandır bizim taleplerimizi ciddiye alıyor. Hangi talebimizi karşıladılar ki bunu hemen yerine getirdiler. Bizim emniyetten böyle bir talebimiz hiç olmadı. Bizden kim bu talepte bulunmuşsa ismini versinler. 32 insanın ölümüne sebebep olanlar bu yalanlarla arınamaz” dedi. Yanardağ, “Dünyadaki en büyük istihbarat ağlarından birine sahip olduğu iddia edilen bir ülkede nasıl böyle bir güvenlik zaafiyeti oluşabilir. Sorumluluğunu HDP’ye atarak aklayamazlar kendilerini. Emniyet, Vali, 19 ilden geleleri biliyor ve Suruç gibi problemli bir yerde hiç önlem almamışlar. Adalet, vicdan, insanlık ölçülebilir bir olgu olsaydı hiç bir terzi bunların söylemlerini ciddiye alıp kefelerinde tartmazdı. Onlar arınamaz. Biz ellerimizle parçalarını topladık yoldaşlarımızın. Sen devletsin, güvenliği sen sağlayacaksın” şeklinde konuştu.

AKP KENDİ SORUMLULUĞUNU ÖRTBAS İÇİN YALAN SÖYLÜYOR

“Burada emniyetin büyük bir güvenlik zaafiyeti olduğu herkes tarafından biliniyor” diyen HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise “Gelen gençleri bir kaç kontrol noktasında arayan emniyet, burada bir önlem almamış. Bizim parti olarak emniyete güvenlik almayın diye bir talebimiz olmadı” dedi. AKP ve yandaş gazetelerin kendi sorumluluklarını örtbas etmek için böyle yalanlar ürettiğini söyleyen Ayhan, “Suruç uzun süredir Kobanê savaşından dolayı çok hassas bir bölge. Dolayısıyla bu hassasiyete denk düşecek bir önlem almak da öncelikle güvenlik güçlerinin ve hükümetin sorumluluğundadır. Böyle bir olay yaşanmışsa asıl sorumlu ve hesap vermesi gereken hükümetin kendisidir” şeklinde konuştu.

Devletin istediği takdirde her türlü önlemi aldığını söyleyen Ayhan, “Kültür merkezinin kameralarının çalışıp çalışmaması üzerinden değerlendirilecek bir olay değil bu. Siz buraya gelen gençleri 3-4 tane aramadan geçiriyorsanız başka önlemler de almalısınız. Dün Başbakan’ın geleceği söylendi. Hemen her evin üstüne özel hareket timleri yerleştirildi. İstendiği takdirde yapılabiliyor” dedi.
Olayda HDP üye ve yöneticilerinin de haytını kaybettiğini, yaralandığını söyleyen Ayhan, “Suruç ilçe yöneticilerimiz ve dışarıdan gelen partililerimiz buradaydı. Patlamadan önce bazı HDP’lilerin buran uzaklaştığını söyleyerek HDP’yi hedefe koymak istiyorlar. Ancak herkes neyin ne olduğunu biliyor. Bu yalanlarla gerçeği değiştiremezler” dedi.

ÖNCEKİ HABER

TYS: Barışa daha fazla sarılacağız

SONRAKİ HABER

Suruç Belediyesi Eş Başkanı Ekmez: Bize saldıracaklarına IŞİD’i engellemeliydiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...