22 Temmuz 2015 14:11

Renault'da Birleşik Metal-İş'e üyelikler başladı

Paylaş

Renault işçileri, yapılan toplantıların ardından Birleşik Metal-İş Sendikası’na geçme kararı aldı. Renault işçilerinin Facebook üzerinden kurduğu R-M Renault Metalis Topluluk sayfasından yapılan duyurularda üyeliklerin başladığı ve cuma gününe kadar tamamlanacağı bildirildi.

UET sözcüleri ve Birleşik Metal-İş arasında yapılan görüşmenin ardından geniş katılımlı bir toplantı daha yapıldığı bilgisi verilen açıklamada, “Toplantı sonucunda birlik ve bütünlüğümüzü bozmadan hareket etmek en başında olduğu gibi şu anda da olmazsa olmazımızdır. Geldiğimiz noktada Türk Metal ile ilgili bir algı yaratılmaya çalışılmakta ve bir alternatif gibi değerlendirme çabasına girilmektedir. Bu düşünceyi özgürce dile getiremeyen bazı arkadaşlar ‘beklemek ve dayanışmada kalmak en doğrusu’ diyerek Renault işçisinin düşüncelerini hiçe saymaya çalışmaktadır. Türk Metal bir alternatif ya da seçenek olma ihtimali yoktur. Bu durumu Oyak Renault işçisi defalarca yaptığı eylemleriyle kanıtlamıştır. Bu nedenle sözcülerin ve UET sözcülerinin önderliğinde Birleşik Metal-İş’e geçişler başlamıştır” denildi.

Aynı siteden yapılan bir diğer açıklamada da şu ifadele yer verildi: “Şimdi, birliğimizi bir adım öteye taşıyoruz. Bundan sonrasında nasıl hareket edeceğimize dair tartışmalarımız belirli bir aşamaya geldi. UET sözcülerinden başlayarak, bölümlerde arkadaşlarımız değerlendirmeler yaptı. Renault işçileri, kendisi için en uygun çözümün Birleşik Metal-İş çatısı altında birliğini sürdürmek olduğuna karar verdi. Bugün itibariyle (22 Temmuz) tüm bölümlerde arkadaşlarımız Birleşik Metal-İş’e üyelikleri başlattı. Örgütlü yapımızı koruyacağız. Hatta onu daha da güçlendireceğiz. Kendi temsilcilerimizi kendimizin belirleyebileceği, toplusözleşme taslaklarının bizlerle birlikte hazırlanacağı, bizlerin oluru olmadan tek bir maddeye bile imza atılamayacağı, icazeti başkalarından değil doğrudan Renault işçilerinden alacak bir sendikaya geçiyoruz.”

İKİ BÜYÜK KAZANIM ELDE ETTİK

Yapılan açıklamada Renault’da başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan mücadelede iki büyük kazanım elde edildiği dile getirildi: “Birinci kazanımımız sendika adı altındaki çeteden geri dönüşsüz kurtulmuş olmamızdır. Renault işçilerine el kaldıran, bizleri kendisinin tapulu malı zanneden bu yapının artık fabrikaya dönme şansı yoktur. İkinci büyük kazanımımız ise yıllar sonra Renault işçilerinin birlik-beraberlik ve kardeşliğinin sağlanması olmuştur. Artık fabrikada birbirine sahip çıkan bir yapı var” denildi.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enpay’da direniş yeni katılımlarla büyüyor

SONRAKİ HABER

Ahlat'ta katliam lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa