22 Temmuz 2015 13:46

Malatya Kürecikliler Derneği Suruç'u ziyaret etti

Paylaş

32 gencin yaşamını yitirdiği Suruç saldırısının ardından Amara Kültür Merkezi'ne ziyaretler devam ediyor. Nöbet eyleminin devam ettiği alanı akşam saatlerinde Malatya Kürecikliler Dayanışma ve Kültür Derneği üye ve yöneticileri ziyaret etti.

Dernek üyeleri 'Oyuncakları çocuklara çok gördüler. Suruç katliamını lanetliyoruz!' pankartı taşırken sık sık 'Katil IŞİD işbirlikçiAKP', 'Şehît namirin' sloganlarını attı. Amara Kültür Merkezi bahçesinde bulunanlar dernek üyelerini alkışlarla karşıladı. Patlamanın olduğu alanda bir açıklama yapan Malatya Kürecikler Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı İbrahim Duman, bugüne kadar karanlıkta kalan bir çok katliamın yaşandığını belirterek, "Halklar ve demokrasi güçleri bu katliamlar karşısında hiç bir zaman boyun eğmedi. Bizdebunu bir kez daha ifade etmek için buradayız" dedi. Kürecik halkı olarak ezilen tüm kesimlerin yanında olduklarını söyleyen Duman, "Egemenlerin beslediği katil sürüsü IŞİD bizi yok edemez. Halkın direnişi sizin sonunuz olacak" dedi.

Öte yandan Amara Kültür Merkezi bahçesinde ziyaretçi defteri açıldı. Merkezi ziyaret eden birçok kişi deftere duygularını yansıttı. (Suruç/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli çocuğa saldıran esnaf hakkında soruşturma

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: 13 bin öğretmen sürgün edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...