22 Temmuz 2015 13:04

CHP Aydın gençlik kollarından Kobanê kampanyası

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Gençlik Kolları, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin, yaşanan saldırı nedeniyle ulaştıramadıkları yardımları, Kobanê’ye ulaştıracaklarını açıkladı.

CHP Aydın İl Başkanlığı ile İl Gençlik Kolları  öncülüğünde, Kobanê’ye ulaştırılmak üzere oyuncak ve giysi kampanyası başlatıldı. Kampanyayla ilgili CHP İlçe Başkanlıklarından da destek talep edildi. Bugün itibariyle başlatılan kampanya, 1 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.

Başlatılan kampanya İle ilgili olarak İl Gençlik Kolları Başkanı Kemal Güneri açıklamada bulundu. Aydın’dan Kobanê’ye Umut ve Barış Köprüsü adıyla başlattıkları kampanya ile ilgili olarak Kemal Güneri, “2 Temmuz 2015 itibariyle ‘Aydın’dan Kobanê’ye UMUT  ve BARIŞ Köprüsü’ adıyla Suruç’ta yaşanılan katliamda ölen arkadaşlarımızın mücadelelerini devam ettirmek için Aydın Gençlik Örgütü olarak giysi ve oyuncak kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Kampanyamıza ana kademe il örgütümüzde destek vermektedir. Başlatmış olduğumuz kampanya 1 Ağustos itibari ile sona erecek ve toplanan malzemeler Kobane’ye ulaştırılmak üzere yola çıkacaktır. Bizler bu topraklarda aynı kader birliğini yaşayan kardeşleriz. 1000 yıllık kardeşliğimizi yok etmeye çalışanlara inat ısrarla barış diyeceğiz. Çünkü bizler barışın kendisinin bir yol olduğuna inanıyoruz. Acının, gözyaşının ve ağıtların yerini kardeşlik ve barış türkülerinin alması için bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Suruç’ta yaşanan patlamada hayatını kaybeden ancak bizler için gerici-faşist anlayış karşısında bayraklaşan bu ülkenin devrimci, idealist ve aydınlık gençlerini, Kobane’ye umut olmaya devam ederek ve barış çığlığını yükselterek yaşatacağız. Bu katliama göz yumanlardan, mit tırları ile gönderilen silahlarla gerici dinci terörü besleyen AKP’den hesap sormak boynumuzun borcudur. Tüm hemşerilerimizin bu vahşete karşı duyarlı olmaya ve kampanyamıza sahip çıkarak destek olmaya davet ediyoruz. Yardımlarımızı il ve ilçe örgütlerimize ulaştırmanızı ve Kobane’de ki çocuklara umut olmanızı bekliyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, 'Horasan' liderini öldürdü

SONRAKİ HABER

Suruç’taki saldırıdan kurtulan Ceren Ç., devleti tazminata mahkûm ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...