22 Temmuz 2015 12:46

Irak’ta saldırılara karşı toplantı

Paylaş

Irak'ın Diyale ilinde bayramın ilk günü Han Beni Saad kasabasında 120 kişinin hayatını kaybettiği, 130 kişinin de yaralandığı saldırı üzerine güvenlik toplantısı yapıldı.

Milletvekili ve Haşdı Şabi (Irak ordusuna destek veren gönüllü Şii savaşçılar grubu)’nun üst düzey yetkilisi Hadi El Amiri Diyale’de yerel yönetim ve güvenlik güçleri komutanları ile toplandı.

Diyale Valisi Müsenna el Timimi, il meclis başkanı vekaleten, Dicle Operasyonlar Komutanı General Abdulemir El Zeydi, Diyale polis müdür ile diğer bazı komutanlar toplantıda hazır bulundu.  Toplantıdan sonra basın açıklamasında bulunan Milletvekili Hadi el Amiri, saldırı üzerine kurulan soruşturma komisyonun çalışmasına başladığını belirterek ipuçlarına rastlandığını, yargıdan çıkacak olan karar gereği faillerin Beni Saad bölgesinde saldırının yapıldığı yerde idam edilmelerinde ısrarcı olacaklarını kaydetti.  Dicle Operasyonlar Komutanı General Abdulemir el Zeydi ise, saldırıda bölgede bulunan bazı güvenlik görevlileri tarafından ihmalin söz konusu olduğunu belirterek adaletin vereceği karar üzerine canilerin aynı yerde idam edilmelerine destek vereceklerini ve bunun takipçisi olacaklarını kaydetti. Diyale valisi Timimi de, saldırının yapılmasından sonra merkezi hükümetin Diyale yerel yönetimi ile irtibata geçmeyerek veya buraya bir heyet göndermemesinden dolayı sitemini dile getirerek merkezi hükümetin bir heyet göndererek buradaki hasarların yerinde incelenmesini istedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bağdat'ta bombalı saldırılar: En az 19 ölü

SONRAKİ HABER

ABD, 'Horasan' liderini öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...