22 Temmuz 2015 10:43

Can Dündar'a Homeros Ödülü verilmesi AKP'li başkanı rahatsız etti

AKP Çanakkale İl Başkanı Avukat Erdener Can, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve idaresinin aldığı Can Dündar’a, Troya Festivali sırasında ‘Homeros Ödülü’ verilmesini eleştirdi.

Paylaş

Seçkin SAĞLAM
Çanakkale

AKP Çanakkale İl Başkanı Avukat Erdener Can, bu yıl 52’ncisi düzenlenen Uluslararası Troya Festivali’nde daha önce Yaşar Kemal, Yıldız Kenter ve Kardeş Türküler gibi barışa katkı sunan kişilere verilen Homeros Bilim Sanat ve Kültür Ödülünün bu yıl Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verilecek olmasını eleştirdi.

AKP’li Can, “Çanakkale’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, basın toplantısı ile Troya Festivali kapsamında her yıl verilen, ‘Homeros Ödülü’nün bu yıl Can Dündar’a verileceğini açıkladı. Çok talihsiz bir karar bu… Tarihin tanıdığı ve bu topraklara ait Anadolulu Troya’ya saldıran Akhalarla yapılan ve çok uzun yıllar sürdüğü anlatılan ve bütün Anadolu halklarının ve kültürlerinin topraklarını savunan Troya’ya yardıma koştuğu destansı belki de ilk dünya savaşını şiirsel bir dille İlyada Destanı’nda anlattığı Homeros’a ve Çanakkale’ye asla yakıştıramayacağımız bu kararı bir talihsizlik ve cehalet eseri, kültürel değil, siyasi amaçlı bir karar olarak yorumluyorum” dedi.

AKP İl Başkanı Erdener Can, eleştirisine gerekçe olarak da şu ifadeleri kullandı: “Çünkü adı geçen gazeteci devletin sırlarını gerçek olup olmadığı tartışmalı ve hukuk süreci hala sürmekte olan bir habere konu etmenin dışında Anadolu toprakları, Troya ve Çanakkale adlarını taşıyan değerlerimiz için ne yapmıştır sorusunun Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a ve bu kararın ortaklarına sorulması gerekmektedir. Çünkü bu topraklar casuslar ve casuslukları, devletlerine ait sırları açıklayanlarla değil, Troyalı, Çanakkale Savaşı’nın kahraman şehitleri, gazileri ve onların yarattıkları değerlerle anılmaktadır, ilelebet de öyle anılacaktır. Sadece bu nedenler dahi alınan bu kararın ne Homeros’a, ne Troyalı kahramanlara, ne de Çanakkale Savaşı şehit ve gazilerine yakışmadığının kanıtıdır. Sayın Belediye Başkanı ve onu bu isme ödül verilmesi konusunda yönlendirenlerin bu kararlarını derhal geri almaları daha doğru olacaktır.”

ÖNCEKİ HABER

Akit: Okullarda cihat eğitimi veriliyor elhamdülillah!

SONRAKİ HABER

Polisin vurduğu 7 yaşındaki Gökalp'in tedavisi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...