22 Temmuz 2015 09:03

Büyük Barış Yürüyüşü 26 Temmuz'da İstanbul'da yapılacak

Suruç katliamının ardından IŞİD'e ve AKP hükümetine tepki göstermek amacıyla Barış Bloku tarafından düzenlenmesi kararı alınan 'Büyük Barış Yürüyüşü' 26 Temmuz Pazar günü İstanbul'da yapılacak.

Paylaş

Çok sayıda kitle örgütü, kadın örgütleri, siyasi parti, emek ve meslek örgütünün bileşeni olduğu Barış Bloku'nun Suruç katliamının ardından IŞİD'e ve AKP hükümetine tepki göstermek amacıyla düzenleme kararı aldığı "Barış Yürüyüşü"nün tarihi ve yeri netleşti. "AKP savaş istiyor, barışı biz inşa edeceğiz" sloganıyla yapılacak yürüyüş, 26 Temmuz Pazar Günü saat 16.00'da Tepebaşı'ndaki TRT binası önünden Aksaray'a doğru düzenlenecek.

Yürüyüşe ilişkin bilgi veren Barış Bloku Koordinasyonu Üyesi ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nuray Sancar, saldırının tüm kesimlere "artık yeter" dedirttiğini dile getirerek, "13 yıldır bu ülkede içeride ve dışarıda savaş kışkırtıcılığı yapılıyor. El Kaide, IŞİD gibi en gerici, karanlık çeteler el altından destekleniyor. Bu politikalar provokasyonları mümkün kılan bir zemin oluşturmuştur. Rojava halkının mücadelesini baltalamak, bölge halklarını sindirmek için var güçleriyle çaba harcayan bu güçler arkalarında buldukları destekle sınırları kevgire çevirmişlerdir" diye konuştu. Saldırının tüm Türkiye'yi hedef aldığını söyleyen Sancar, "Suruç'ta patlayan bomba sadece Suruç'ta değil İstanbul'da, İzmir'de, Samsun'da; kısacası her yerde patlatılmıştır. Ve amaç sindirme, gözdağı verme ve tehdittir" dedi.

Yürüyüşe katılım çağrısı yapan Sancar, "Sürekli bir savaş halinde yaşatılmaya yeter diyoruz ve İstanbul halkını Büyük Barış Yürüyüşünde barış için kenetlenmeye çağırıyoruz" diye konuştu. (İSTANBUL)

Savaş koalisyonuna karşı Barış Bloku kuruldu

HDP’den IŞİD ve türevlerine karşı Barış Bloku’nda bir araya gelme çağrısı

ÖNCEKİ HABER

Muş’ta askeri operasyon ve silah sesleri

SONRAKİ HABER

Akit: Okullarda cihat eğitimi veriliyor elhamdülillah!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...