22 Temmuz 2015 08:09

Suruç'taki canlı bombanın kimliği netleşti

DİHA'nın dün abonelerine kimlik bilgileri ile duyurduğu canlı bombanın Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu, ailesinden alınan doku örnekleriyle yapılan DNA testi sonucunda kesinleştiği öğrenildi.

Paylaş

Kobanê'ye geçmek üzere Urfa Suruç'a gelen SGDF üyesi gençlere yönelik canlı bomba saldırısını gerçekleştirdiği, dün DİHA tarafından cenazesinin üzerinde bulunan nüfus cüzdanı bilgileri ile abonelerine duyurulan Adıyaman nüfusuna kayıtlı 20 yaşındaki Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün, canlı bomba olduğu netleşti. Yaşanan katliamda canlı bomba ile birlikte hayatını kaybeden 32 kişinin cenazesi, olay yerinden kaldırıldıktan sonra otopsi için Antep Adli Tıp Kurumu'na getirilen cenazelerden 31'i, aileleri tarafından teşhis edildikten sonra teslim alınarak defnedilmek üzere memleketlerine doğru yola çıkarıldı

Kimliği tespit edilemeyen ve ailesine ulaşılamayan canlı bomba olabileceği tahmin edilen cesedin, Şeyh Abdurrahman Alagöz'e ait olduğunun DİHA tarafından açıklanmasının ardından harekete geçen Emniyet, Alagöz'ün Adıyaman'daki ailesine ulaşarak ifadelerini aldı. İfadelerinin yansı sıra aileden kimlik tespiti için götürüldükleri hastanede doku örnekleri de alındı. 

Alınan doku örneklerinin ulaştırıldığı Antep Adli Tıp'ta yapılan tetkiklerde saldırganın Alagöz olduğunun kesinleştiği bilgisine ulaşıldı.

EMNİYET DE DOĞRULADI
DİHA'nın aktardığı habere göre, AA'nın emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Urfa'nın Suruç ilçesinde SGDF'li gençlere yönelik canlı bomba saldırısını gerçekleştiren kişinin kimliği kesinleşti.

Patlama sonrası, yaşamını yitirenlerin cenazeleri ile birlikte olay yerinde toplanan Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün vücut parçaları incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Burada yapılan laboratuvar incelemesi sonucu canlı bombanın o olduğu kesinlik kazandı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Suruç'taki patlama görüntülerine yayın yasağı geldi

SONRAKİ HABER

Muş’ta askeri operasyon ve silah sesleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...