22 Temmuz 2015 07:34

İnsanlık tarihinin en sıcak haziranı

ABD’li ve Japon bilim insanlarına göre, Haziran, insanlık tarihinin en sıcak ayı olarak kayıtlara geçti.

Paylaş

NASA, Japonya Meteoroloji Ajansı ve ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) tarafından yapılan açıklamada, 2015’te en sıcak ay rekorunun üçüncü defa kırıldığını açıkladı.
Bilim insanları, küresel ısınmanın belirtilerini en net hissettiğimiz 2015’in en sıcak yıl olma yolunda ilerlediği ifade etti. 
El Cezire’nin haberine göre, NOAA tarafından sunulan verilere göre, küresel alanda tüm bölgelerdeki atmosfer sıcaklığı 20’nci yüzyıl ortalamasını 1,2 dereceyle geride bıraktı. NOAA, Temmuz’a kadarki 12 aylık sürenin de tarihteki en sıcak dönemi temsil ettiğini belirtti. Geçmiş yıllara kıyasla, El Nino’nun Pasifik Okyanusu’ndaki etkilerinin son dönemdeki sıcaklık artışına fazla etkisi olmadığı not düşüldü.
NOAA adına Mashable sitesine açıklama yapan Deke Arnt, ‘iklim değişikliğinin uzun dönemli bir değişimi tetiklediğini, El Nino’nun ise kısa süreli değişime neden olduğunu’ söyledi. Arnt, her iki faktörün de etkisiyle tarihteki en sıcak günlere adım attığımızı ifade etti.
NOAA, Ocak ayında yaptığı açıklamada 2014’ün en sıcak yıl olarak kayıtlara geçtiğini belirtmişti. Küresel atmosfer sıcaklığı, 1880 yılından bu yana takip ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Hastayım hastaneye gideceğim' diyen kadın hastanelik edildi

SONRAKİ HABER

Evrensel dahil birçok siteyi kapsayan erişim engeli kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...