22 Temmuz 2015 07:29

'Hastayım hastaneye gideceğim' diyen kadın hastanelik edildi

Erciş'te rahatsızlanan S.S. adlı genç kadın, 'Hastayım hastaneye gideceğim' dediği için eşi C.K. ve ailesinin şiddetine maruz kaldığını söyledi.

Paylaş

Van'ın Erciş ilçesinde 19 yaşındaki S.S. isimli hamile kadın, hastaneye gitmek isteyince önce eşi C.K. ardından eşinin annesi S.K. ve kardeşleri tarafından darbedildi. 4 ay önce görücü usullüyle  19 yaşındaki C.K. ile evlendirilen S.S., evlendiği günden bu yana hakaretlere ve şiddete maruz kaldığını dile getirdi. Eşinin annesi S.K. ve kardeşleri tarafından saçlarının çekilerek koparıldığını, hamile olmasına rağmen karnına tekme atıldığını, yumruk ve sert cisimlerle dövüldüğünü söyleyen S.S., komşularının müdahalesi üzerine baygın bir şekilde Erciş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını vurguladı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Acil Müdahale Polikliniğine yatırıldığını belirten S.S., iki gün tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini söyledi. S.S.'nin sancılarının devam ettiği ve düşük yapma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

'SÜREKLİ OLARAK ŞİDDETE MARUZ KALIYORUM'
Evlendiği günden beri şiddete uğradığını ve eşinin gözleri önünde kendisini aldattığını ifade eden S.S, "Gözümün önünde başkalarıyla konuşuyor ve bekar olduğunu söylüyordu. Buna rağmen katlanmak zorunda kalıyordum. Karşı çıktığımda ise hakaretlere maruz kalıyordum" dedi. Eşinin kumar alışkanlığının da olduğunu dile getiren S.S., "Hep düzelir umuduyla bekledim. Fakat her geçen gün kötüye gidiyordu" dedi.

'İLAÇLA İNTİHAR ETMEK İSTEDİM'
Eşinin ve ailesinin neredeyse her gün şiddetine maruz kaldığının söyleyen S.S., "Sürekli beni bir şeylerle suçluyorlardı. Hakaret üzerine hakaret edip azarlıyorlardı. Canı sıkılan bana çatıyordu. Artık dayanamıyordum ve son çare olarak ilaç alıp intihar etmek istedim, onu da yapamadım" diye konuştu.

'HASTAYIM DEDİM DÖVÜLDÜM'
Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle yerinden kalkamadığını belirten S.S., eşinin annesi S.K.'nin ev işlerini yapmasını istediğini ancak hasta olduğu için yapamayacağını ilettiğini söyledi. Bunun üzerine önce eşi C.K.'nin kendisine küfür ve hakaretlerle şiddet uyguladığını vurgulayan S.S., yaşananları şöyle aktardı: "Eşim beni dövüp yerlere attıktan sonra kaynanam ve baldızlarım geldi. Daha sonra onlar da beni dövdü, saçlarımı çekip kopardılar, sonra karnıma tekme attılar. Neye uğradığımı şaşırdım, gözümü açtığımda hastanedeydim."

'DAVACI OLURSANIZ SUÇU SİZE YÜKLERİZ'
C.K. ve annesinin kendisini arayarak tehditler savurduğunu dile getiren S.S.'nin ablası M.S., "C.K. ve onun annesi beni arayarak, 'Bizden şikâyetçi olursanız, bizler de sizden davacı olacağız. Sizin S.S.'ye ilaç verdiğinizi ve çocuğu sizin düşürdüğünüzü söyleyerek dava açacağız' diyerek tehdit etti" dedi.

'EŞİM KENDİ KENDİNİ DARBETMİŞ'
Konu ile ilgili DİHA'nın telefonla görüştüğü S.S.'nin eşi C.K., S.S.'ye şiddet uygulamadığını iddai etti. Eşinin başka bir erkekle ilişkisi olduğunu öne süren C.K., "Bu olmasına rağmen benimle evlendi. Madem hayatında başkası vardı neden benimle evlendi bunu da anlamış değilim" dedi. "Eşinizi bu yüzden mi darbettiniz?" sorusuna C.K., şu yanıtı verdi: "Ben savcılığa da ifade verdim. Eşimi ne ben ne de ailem darbetti. Ne yapmışsa kendisi kendisine yapmıştır. Biz onun saçının teline bile dokunmadık." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Müftüoğlu: Fabrikalar kardeşliğin kalesi olmalı

SONRAKİ HABER

İnsanlık tarihinin en sıcak haziranı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...