22 Temmuz 2015 06:44

Barolardan Suruç açıklaması: Saldırı Kürtlerin kazanımlarına yönelik

Paylaş

Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan vahşi saldırının ardından barolar ortak açıklama yaparak saldırıyı kınadı.
Katliamın yapıldığı noktada açıklama yapan bölge baroları, bir plan dahilinde yapılan saldırının doğrudan Kürtlerin Rojava'daki kazanımlarına yönelik olduğuna vurgu yaptı.

Suruç'ta katliamın yaşandığı yerde bölge baroları adına açıklama yapan Urfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, gerçekleşen saldırının hiçbir mantık ve gerekçe ile açıklanamayacağını belirterek, bir plan dahilinde yapılan saldırının doğrudan Kürtlerin Rojava'daki kazanımlarını hedef aldığını söyledi. Delebe, "Bir plan dâhilinde gerçekleştirilen bu saldırının, doğrudan Kürtlerin Rojava'daki kazanımlarını hedef aldığına kuşku yoktur. Ne olursa olsun bu halk katliamlara boyun eğmeyecek, özgürlük yolundan vazgeçmeyecektir" diye konuştu.

Mersin, Adana, Gaziantep, Hatay ve Osmaniye Baroları da yaptıkları ortak yazılı açıklamayla, Suruç’taki vahşi saldırıyı kınadı. Olayın göz göre göre gelen alçak bir katliam olduğu belirtilen açıklamada, Suruç’taki saldırının vatandaşlara gözdağı vermek için yapıldığı ifade edilerek, "Bugün ülkemizin dört bir tarafından birlik olma, bu alçak terörü lanetleme ve onursuz teröre karşı etkin önlemler alma günüdür’’ denildi. (HABER MERKEZİ)

Şırnak'tan Kıbrıs'a on binler katliama karşı ayağa kalktı

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

'Kobanê'ye daha kalabalık daha dirençli gideceğiz'

SONRAKİ HABER

Birmingham’da en az 1370 yıllık Kur’an bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...