22 Temmuz 2015 05:21

Twitter, arka planları beyaza boyamaya başladı

Paylaş

Twitter tasarımsal bazı kurallarda önemli değişikliklere gitti. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre kullanıcılar seçtikleri arka plan görsellerini bazı sayfalar dışında artık kullanamayacaklar.

kullanıcılar Twitter üzerinde kendi sayfaları için kişiselleştirilmiş arka plan görselleri belirleyebiliyorlardı. Ancak webrazzi.com'un haberine göre, artık bu görseller yalnızca liste sayfaları, koleksiyon sayfaları ve tekli içerik sayfasında görüntülenebilecek, ana sayfalarda ve bildirim sayfasında kişiselleştirilmiş arka plan görseli kullanılamayacak. Twitter’da şu an için arka plan görseli seçip yükleyebilmek mümkün hatta yükledikten sonra ana sayfanızda seçtiğiniz görseli görebilirsiniz ancak sayfayı yenilediğinizde Twitter bunu otomatik olarak kaldırıyor.

Twitter’ın bu şekilde bir tasarım kararını neden aldığı ise henüz net olarak bilinmiyor. Şirketin, düşük kalitede olan ve düşük çözünürlüğü nedeniyle tekrar eden arka plandan kurtulmak istediği bilinen bir noktaydı. Ancak tüm arka planları beyaza çevirmesi oldukça radikal bir karar. Twitter’ın tasarımda böyle bir karar alması, zamanında Myspace’in de oldukça karmaşıklaşmasına ve kötü görünmesine neden olan kişiselleştirilmiş sayfalar için kısıtlamaya gitmesi kararını anımsatıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul açıklarında çarpışan 2 gemiden biri battı, 1 personel öldü

SONRAKİ HABER

Suruç'ta hayatını kaybedenler Van, Hakkari, Dersim, İstanbul ve Bursa'da toprağa veriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...