21 Temmuz 2015 18:52

KOÜ öğrencileri: Rektör uyuma, öğrencine sahip çık!

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Kocaeli

SGDF’nin çağrısıyla ülkenin birçok yerinden Suruç’a giden gençlerin içerisinde yer alan Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hukuk Fakültesi öğrencisi Nuray Koçan ve Nazlı Akyürek de yaşamını yitirdi.

KOÜ öğrencileri bugün Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi önünde bir araya gelerek, arkadaşlarını andı, Rektörün sessizliğine isyan etti. Üniversitenin Anıtpark Yerleşkesi önünde bir araya gelen çok sayıda KOÜ’lü öğrenci ve akademisyenler, yanlarında getirdikleri oyuncak ve karanfilleri hazırladıkları pankartın önüne bıraktı. Hazırladıkları pankarta “Unutmayacağız hesap soracağız” yazan öğrenciler, yaşamını yitiren Nazlı ve Nuray’ın fotoğraflarını taşıdı. Nuray ve Nazlı’nın sıra arkadaşlarının da eylemde yer aldığı görülürken, öğrenciler sık sık “Rektör uyuma öğrencine sahip çık”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Nazlı’yı, Nuray’ı, katliamı unutma” sloganları attı. Burada konuşan akademisyenler, yaşanan katliamı lanetlerken, sıra arkadaşları öfkeliydi.

“NEREYE UÇAR TURNALAR?”
Öte yandan Nuray Koçan’ın Suruç’a gitmeden bir gün önce sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı Hüsnü Erkan’ın “Nereye Uçar Turnalar” isimli parçası ölüm haberinin ardından arkadaşları tarafından paylaşılmaya başladı. “Ölenlerin adını unutma; türkülerin, meydanların. Ah, bırakmasın onlar seni” sözlerinin geçtiği şarkı, Nuray’ın arkasından arkadaşlarına bıraktığı bir mesaj gibi.

Patlamada yaşamını yitiren KOÜ Hukuk Fakültesi öğrencisi Nuray Koçan’ın cenazesinin memleketi olan Bursa’nın Mudanya ilçesine, sınıf arkadaşı Nazlı Akyürek’in cenazesinin ise Diyarbakır’a gönderileceği öğrenildi.

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Mersin'deki Suruç eylemlerinde çatışma çıktı

SONRAKİ HABER

Sennur Sezer, Suruç'ta yitirdiklerimizi yazdı: Yükü sevgi olanlar dedi ki...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...