21 Temmuz 2015 18:42

Mersin'deki Suruç eylemlerinde çatışma çıktı

Paylaş

Burak ŞEFKAT
Mersin

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen vahşi saldırı Tarsus’ta protesto edildi. Tarsus Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Yarenlik Alanında gerçekleştirilen eyleme yüzlerce kişi katıldı.
Tarsus Halk Eğitm Merkezi önünde toplanan kalabalık Yarenlik Alanı saat kulesi önünde kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Saat kulesi önünde Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklaması gerçekleştiren İHD Tarsus Şube Başkanı Avukat Yılmaz Talay, “Bu gençlerin amacı ahlaksız ve haksız bir savaşta yerle bir edilen Kobane halkına el uzatmak, yaralarını sarmak için yardım etmekti’’dedi. Yola çıktıkları andan itibaren SGDF üyelerinin emniyet ve istihbarat güçlerince adım adım takip edildiklerini vurgulayan Talay ‘‘gençlerin, göz göre göre böyle bir saldırıya maruz bırakılması düşündürücüdür. Bugün Suruç’ta yaşanan patlama, AKP’nin yanlış Ortadoğu ve IŞİD politikasının en acı sonuçlarından birisi olmuştur.  Yaşanan katliam, AKP iktidarı döneminde özellikle Suriye’ye yönelik, cihatçı çeteleri desteklemeye dayanan dış politikanın en acı sonuçlarından birisi olmuştur.”dedi.

AKŞAM SAATLERİNDE ÇATIŞMA ÇIKTI
Aksam saatlerinde baslayan eylemlerde ise Barbaros,Gazipaşa Fahrettin Paşa ve Şahin mahallelerinde polisle çatışmalar yaşanıyor. Gazipaşa mahallesinde bulunan kentin en önemli çevre yolu kitle tarafından trafiğe kapatdı. Diğer mahallelerde ise eylemler sokak aralarinda devam ediyor. Sık sık 'Katil IŞİD, işbirlikçi AKP'' sloganları atılıyor. Panzerlerin müdahale ettiği eylemlerde plastik mermi ve biber gazi kullanıldı.

2'Sİ POLİS 3 KİŞİ YARALANDI
Polisle çatışmaların yaşandığı eylemlerde 2’si polis 3 kişi yaralandı. Plastik mermi ve biber gazının da kullanıldığı eylemlerde yer yer polisle silahlı çatışma da yaşandı. Pompalı tüfekten çıkan ateş sonucu yaralandığı düşünülen 3 kişi hastanede tedavi altına alındı.

ÖNCEKİ HABER

SYKP'li Uğur Özkan'ın Cizre'deki cenazesi sonrası çatışma çıktı

SONRAKİ HABER

KOÜ öğrencileri: Rektör uyuma, öğrencine sahip çık!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...