21 Temmuz 2015 17:27

Osman Çiçek ve Kasım Deprem Suruç'ta toprağa verildi

Amara Kültür Merkezi'nde yaşanan saldırıda yaşamlarını yitiren Osman Çiçek ve Kasım Deprem memleketleri Suruç'ta defnedildi.

Paylaş

Cumhur DAŞ
Suruç

Suruç'ta yaşanan katliamda hayatlarını kaybeden gençler toprağa veriliyor. Amara Kültür Merkezi'nde yaşanan saldırıda yaşamlarını yitiren Osman Çiçek ve Kasım Deprem memleketleri Suruç'ta defnedildi.

Amara Kültür Merkezi önünde toplanan binlerce kişi cenazelerin bulunduğu Suruç Devlet Hastanesine kadar 'şehit namirin' sloganlarıyla yürüdü. Suruç Devlet hastanesinden alınan cenazeler omuzlarda Suruç mezarlağına kadar götürüldü.
Mezarlikta Deprem ve Çiçek'in ailelerinin agitlari yükselirken gencler sık sık 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP', 'Şehit namirin' sloganlarını attı. atiyor. Törene HDP milletvekilleri Nursel Aydogan, İbrahim Ayhan ve Selma Irmak da katıldı. Cenaze töreninde katliamda hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Törende bir konuşma yapan DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, katliamda sorumluluğu olanları lanetlediklerini belirterek, "Biz şehitlere mücadele sözü veriyoruz. Onlar insanlik onuru için yola çıktılar. Yönlerini Rojava devrimine döndüler. Söz veriyoruz. Bu karanlık güçler amaçlarına ulaşamayacak. Kürt,  Türk, Arap halkları bir olacak devrime sahip çıkacak" dedi.
Daha sonra alanda bir konuşma yapan HDP Milletvekili ve DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak bu topraklarda bir tarih yazıldığını belirterek "Genç yoldaslarımız bu tarihin en güzel sayfalarında yer alıyor. Kobane ne zaman insanligin onuru olduysa Suruç'ta Kürt halkının onuru oldu" dedi. Katliamda hayatlarını kaybedenleri unutmayacaklarını söyleyen Irmak, "Bu şehitlerimizi kanımızın son damlasina kadar unutmayacağız. IŞİD, AKP tüm karanlık güçler üstümüze gelsede mücadelemiz devam edecek" dedi.

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy ve Şişli'deki Suruç katliamı protestolarına polis saldırdı

SONRAKİ HABER

SYKP'li Uğur Özkan'ın Cizre'deki cenazesi sonrası çatışma çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...