21 Temmuz 2015 16:53

Kadıköy ve Şişli'deki Suruç katliamı protestolarına polis saldırdı

Suruç katliamını protesto etmek üzere Kadıköy'de bir araya gelen yüzlerce kişiye polis gaz bombası ve plastik mermilerle saldırdı. AKP Şişli İlçe binasına yürümek isteyen Halk Cephesi üyeleri ise yaka paça gözaltına alındı.

Paylaş

HDP Kadıköy İlçe Örgütü'nün çağrısıyla Suruç katliamını protesto etmek üzere Kadıköy Altıyol Meydanı'nda bir araya gelen yüzlerce kişi yürüyüşe geçmeden, polis TOMA, gaz bombası ve plastik mermilerle göstericilere saldırdı. Kitlenin de polis saldırısına soda şişeleri ve havai fişeklerle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Emek Partisi (EMEP) Ümraniye İlçe Örgütünden Ulaş Can Ateş, Kadıköy'deki eylemde ters kelepçeyle gözaltına alındı. Ateş, cebinde Evrensel Gazetesi bulunduğu için, polis tarafından 'Demek Evrensel okuyorsun ha' denilerek darp edildi. Polisle kitle arasında çatışma ara sokaklarda devam ediyor. (DİHA)

ŞİŞLİ'DE YAKA PAÇA GÖZALTI
Suruç'taki bombalı saldırıyı protesto etmek için AKP Şişli İlçe binasına yürümek isteyen Halk Cephesi üyeleri yaka paça gözaltına alındı.
Saat 18.00 sıralarında Büyükdere Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan ve "Suruç'taki katliamın sorumlusu kontrgerilladır hesabını soracağız" yazılı pankart taşıyan kitleye polis kalkanlarla fiziki müdahale bulundu. Polis ile grup üyeleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Polis eylemcileri yaka paça gözaltına alarak polis araçlarına bindirdi. Gözaltına alınanlar polis merkezine götürüldü. (DHA)

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Suruç'ta katledilenlerin cenazeleri karıştırılmış

SONRAKİ HABER

Osman Çiçek ve Kasım Deprem Suruç'ta toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...