21 Temmuz 2015 16:45

Suruç'ta katledilenlerin cenazeleri karıştırılmış

Suruç katliamında yaşamını yitiren ve Antep'teki otopsi işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilen 6 cenazeden birinin karıştırıldığı ortaya çıktı

Paylaş

Suruç'ta, SGDF'li gençlere dönük canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenlerden bir bölümünün cenazelerinin İstanbul'a gönderilmesi sırasında karşıklık yapıldığı ortaya çıktı. Ailelerin, cenazelerin Urfa'dan getirildiği Antep Adli Tıp Kurumu'nda yaptıkları teşhisin ardından İsmet Şeker, Cemil Yıldız, Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç ile Hatice Ezgi Sadet'in cenazeleri uçakla İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarına getirildi.

Ancak, İsmet Şeker ve Cemil Yıldız'ın cenazeleri ile birlikte Atatürk Havalimanı'na getirilen Hatice Ezgi Sadet'e ait olduğu düşünülen cenazenin, henüz ailesi tarafından teşhis dahi edilmeyen Polen Ünlü'ye ait olduğu düşünülen cenaze ile karıştırıldığı ortaya çıktı. Karışıklığın ortaya çıkması üzerine Polen Ünlü'ye ait cenaze, uçakla yeniden Antep'e geri gönderildi. Hatice Ezgi Sadet'in cenazesi ise Antep'teki yetkililerce İstanbul'a gönderildi.

Cenazeleri karşılamaya gelenler arasında ise aile yakınlarının yanı sıra HDP İstanbul milletvekilleri Pervin Buldan ve Filiz Kerestecioğlu ile HDP'li ve CHP'li yöneticiler yer aldı. Cenazeler, kitle tarafından "Şehîd namirin", "Devrim şehitleri ölümsüzdür", "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" sloganlarıyla karşılandı.

'BOMBALARINIZ DA KURTARAMAYACAK SİZİ'
Yapılan karşılamanın ardından İsmet Şeker ve Cemil Yıldız'ın cenazeleri, konvoyla Gazi Cemevi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı. Cenazeler Gazi Mahallesi girişinde sayıları on binleri bulan bir kitle tarafından karşılandı.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri ile Kobanê direnişinde yaşamını yitiren erternasyonialist devrimcilerin posterleri ve kızıl bayraklarla karşılanan cenazeler, Gazi Cemevi'ne götürüldü. Kitle ise cenaze araçlarının arkasından yürüdü.
Yürüyüşe geçen kitle arasında katliamda yaşamını yitiren Cemal Yıldız ile İsmet Şeker ile birlikte Duygu Tuna'nın fotoğraflarının bulunduğu "Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz" yazılı pankart ile "Bombalarınız da kurtaramayacak sizi", "İsmet Şeker ölümsüzdür" pankartları yer aldı. Yürüyüş boyunca ise "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP", "PKK intikam" sloganları atıldı.
Kitlenin geçtiği güzergahta bulunan esnaflar da kepenklerini indirirken, yüzleri kapalı ve silahlı gençler de yol boyunca kitlenin güvenliğini sağladı. Gazi Cemevi'ne ulaşan kitlenin burada demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunmasının ardından cenazeler cemevi morguna kaldırıldı.
Kitlenin sloganları eşliğinde morga alınan cenazeler, yarın saat 16.00'da Gazi Mahallesi Mezarlığı'nda son yolculuklarına uğurlanacak.

BOYRAZ İLE KILIÇLARIN CENAZESİ SABİHA GÖKÇEN HAVAALANI'NA GETİRİLDİ
Katliamda yaşamını yitirenlerden Nazlı Boyraz ile HDP PM Üyesi Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazeleri ise Sabiha Gökçen Havalimanı'na getirildi. Ailelerince karşılanan cenazlerden Nazlı Boyraz'ın cenazesi, yakınları tarafından teslim alındıktan sonra Maltepe-Gülsuyu Cemevi'ne götürüldü. Boyraz'ın cenazesi yarın saat 13.00'de Gülsuyu Cemevi'nde düzenlenecek tören sonrası toprağa erilecek.
HDP PM üyesi Ferdane Kılıç ve oğlu Nartan Kılıç'ın cenazeleri ise aile üyelerince teslim alınması sonrası defnedilmek üzere Bursa'ya doğru karayoluyla yola çıkarıldı. (DİHA)

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Yargıtay, İZELMAN'da tek TİS yapılmasına karar verdi

SONRAKİ HABER

Kadıköy ve Şişli'deki Suruç katliamı protestolarına polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa