21 Temmuz 2015 16:25

Schneider işçileri: Savaş değil barış istiyoruz

Paylaş

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Schneider Elektrik işçileri vardiya çıkışında açıklama yaparak Suruç’ta yaşanan katliamı kınadı.
Fabrika önünde bir konuşma yapan Schneider İşyeri Baştemsilcisi Sedat Sadak, hem Suruç’ta katledilen gençler hem de çatışmada ölen askerin ailesine başsağlığı, geride kalanlara sabır diledi. Sadak, işçi ve emekçiler olarak Suruç katliamını yapanların ve yaptıranların yakalanıp açığa çıkarılmasını ve hesap vermesini talep ettiklerini belirterek, “Talep ediyoruz çünkü biz üretenler olarak ürettiklerimizin çocuklarımızın geleceği için harcanmasını savaşa değil barışa harcanmasını istiyoruz” dedi.
Ölümü değil yaşamı savunduklarını belirten Sadak, “Savaşı değil barışı savunuyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz. Barışı savunan onlarca gencin ölmesini istemediğimiz gibi ailelerin bin bir emekle büyüttüğü, askere gönderdiği çocuklarının geri dönüşünü tedirginlik içinde beklemesini istemiyoruz. Bizler işçiler emekçiler olarak milliyetinden, mezhebinden bağımsız olarak, ölen her kardeşimizin acısını yürekten yaşıyoruz. Tekrar başsağlığı diliyoruz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suruç eyleminde 7 yaşındaki çocuğun başına gaz kapsülü isabet etti

SONRAKİ HABER

Yargıtay, İZELMAN'da tek TİS yapılmasına karar verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...