21 Temmuz 2015 14:19

Yeşil Yol’u yapan Cengiz Holding'in işyerinde grev başladı

Karadeniz'de inşa ettiği Yeşil Yol'da Havva Anaların direnişiyle karşılaşan Cengiz Holding, Konya'da da işçilerin greviyle karşılaştı.

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Yeşil Yol Projesi’ni hayata geçirmeyi planlayan Cengiz Holding’e ait kömür işletmesinde işçiler greve çıktı. AKP hükümetinin “mega projeleri”ni kapan Cengiz Holdin'in sendikaya üye olan işçileri İstanbul'da devam eden üçüncü Havalimanı inşaatına sürgün etmekle tehdit ettiği, buna tepki gösteren işçilerin üretimi durdurduğu öğrenildi.

SEN MİSİN SENDİKAYA ÜYE OLAN!
Konya’da Cengiz Holding’e bağlı Eti Alüminyum A.Ş'ye ait Bayavşar Kömür İşletmesi’nde Türkiye Maden-İş Sendikası'na üye olan işçiler sürgün edilmek istendi. İddiaya göre işçiler, Cengiz İnşaat'ın İstanbul'da yapılan yeni havalimanı inşaatına sürülmek istendi. Bunun üzerine işçiler üretimi durdurdu.

İŞÇİLER KARARLI
Yaklaşık 140 işçinin çalıştığı işyerinde T. Maden-İş’e üye olan işçilerden 16'sı farklı şehirlere sürgün edilmek istendi. İşçilerden Erkan Yağcı, “Çalışma koşullarının kötü olması nedeniyle örgütlenmeye karar verdik. Burada 11 saat çalışma saatlerimiz var ve pazar tatillerimizi de kullanamıyoruz. Biz sendikalı olunca 16 kişiyi başka illere göndermek istediler. Bu nedenle eyleme başladık. Sürgüne gönderilecek arkadaşlarımızın kalmasını istiyoruz” dedi. İşyerinde çoğunluğun sendikalı olduğunu kaydeden Yağcı, talepleri kabul edilene kadar işyerinden ayrılmayacaklarını ve üretime başlamayacaklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Vinçle kamyonet kasası arasına sıkışan işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

HDP'nin 'Meclis olağanüstü toplansın' çağrısına CHP olumsuz yanıt verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...