21 Temmuz 2015 11:12

YPG: Neşwa kavşağı ve 2 stratejik tepe kontrol altına alındı

Hasekê kent merkezini işgal etmek isteyen IŞİD'e yönelik başlattığı operasyonları sürdüren YPG güçleri, strateji Neşwa kavşağını kontrol altına aldığını açıkladı. Hasekê'nin belirli noktalarında Suriye Ordusu ve IŞİD arasındaki çatışmalar ise devam ediyor. Kobanê’de ise, ikisi stratejik 5 tepe IŞİD işgalinden kurtarıldı.

Paylaş

Yazılı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Hasekê ve Kobanê güneyindeki operasyonların devam ettiğini ve IŞİD'e önemli darbeler vurulduğunu kaydetti.

'YPG STRATEJİK KAVŞAĞI ELE GEÇİRDİ' 

Basın Merkezi, Hasekê kent merkezindeki Neşwê ve Xiwêran mahallelerinde sıkıştırılan IŞİD üyelerinin etrafındaki çemberin daraltıldıldığını belirtti. YPG, Hasekê’nin doğu ve güneyinden çemberi tamamlayan güçlerin, Hesekê’nin batısından Neşwê mahallesine girdiğini ve savaşçıların uzun süredir IŞİD denetiminde bulunan mahalledeki stratejik Neşwê kavşağına ulaştığını duyurdu.

IŞİD ÇEMBERDEN KURTULMAK İÇİN SALDIRIYOR 

YPG, IŞİD'in kuşatmayı yarmak amacıyla düzenlediği saldırıların devam ettiğini açıkladı. Dün gece IŞİD'in Hasekê’nin güneydoğusunda bulunan Dawidiyê ve Vîlatê Sor mıntıkalarında çeşitli saldırılar düzenlediğine yer verilen açıklamada “Çetelerin Dawidiyê köyünde patlayıcı yüklü bir araçla düzenlemek istediği saldırı güçlerimizce boşa çıkarılmıştır. Çete grupları eş zamanlı olarak güçlerimizin Xabur suyu kıyısındaki noktalarını hedeflemiştir. Güçlerimiz, bu çete saldırılarını da püskürtmüştür” denildi.

Bu operasyon ve çatışmalardaki ölü ve yaralı IŞİD'li sayısının tespit edilemediğini belirten YPG, Hasekê içinde ve dışında yürüttüğü operasyonların devam ettiğini kaydetti.

KOBANÊ OPERASYOLARI 

YPG Güçleri, Kobanê güneyinde, IŞİD işgali altındaki alanlarda yürüttüğü operasyonları devam ettiriyor.

Dün gece bu alanda yeni bir operasyon düzenleyen YPG, Mecbele köyü çevresindeki 2 stratejik tepeyi IŞİD işgalinden kurtardı. Açıklamada ayrıca Sirîn kasabasına hakim pozisyonda bulunan Ortê, Spî ve Sirîn tepelerinin de YPG güçlerince ele geçirildiği ve operasyon kapsamında bulunan Mirabba köyünde de IŞİD ile savaşçılar arasında yer yer çatışmalar yaşandığı bildirildi. (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere basınında Suruç gündemi: Cihatçılar intikam peşinde...

SONRAKİ HABER

Suruç için açılacak taziye çadırına polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...