21 Temmuz 2015 10:45

ESP: Uğurlama törenlerine kitlesel seferberlik ruhuyla katılalım

Suruç katliamına karşı herkesi barış, özgürlük ve adalet için dayanışmaya çağıran ESP, 'Katliama verilecek en iyi yanıt, tüm demokrasi, barış ve özgürlük güçlerinin şehitlerimizin cenazelerini sahiplenmesi, uğurlama törenlerine kitlesel seferberlik ruhuyla katılması olacaktır' dedi.

Paylaş

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Suruç katliamına dair yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Her biri memleketlerine gönderilecek. Karadenizli, Akdenizli, Marmaralı, Orta Anadolulu, Kürdistanlı yoldaşlarımızı uğurlayacağız. Katliam duyulur duyulmaz Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında yükselen, sokakları, meydanları kutan kitlesel öfke ve hesap sorma kararlılığı, suçluyu suçüstü yakalamıştır. Acılarımızı ortaklaştırdık. Barış, demokrasi ve özgürlük güçlerinin ortak ve birleşik mücadelesi, dayanışması katliamlara karşı izlenecek yolu göstermiştir" ifadelerine yer verildi. 

Barış, özgürlük ve adalet için dayanışmaya çağırısının yapıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Savaş planlarını bozmak için birleşmeye çağırıyor. Katliama verilecek en iyi yanıt, tüm demokrasi, barış ve özgürlük güçlerinin şehitlerimizin cenazelerini sahiplenmesi, uğurlama törenlerine kitlesel seferberlik ruhuyla katılması olacaktır. Halklarımıza çağrımız budur." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'de helikopter hareketliliği

SONRAKİ HABER

YPG Medya Sorumlusu Polat Can: Suruç'un intikamını Cerablus'ta alacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...