21 Temmuz 2015 10:03

Davutoğlu: Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı

Suruç'taki bombalı saldırıda yaralananları hastanede ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, bombalı saldırıyı yapan kişinin kimliği ve bağlantısı konusunda ciddi mesafe alındığını söyledi.

Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suruç'taki bombalı saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti. Urfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ndeki yaralıları ziyaret ettikten sonra Urfa Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyen Davutoğlu, saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Suruç'ta basın açıklaması yapan bir gruba karşı yapılan saldırıda şu ana kadar 32 vatandaşımızı kaybettik. 29 vatandaşımız hastanelerde. Hastanelerimizden birini ve 5 hastamızı ziyaret ettik. Valilikte biraz önce ilgili arkadaşlarımızdan, bakanlarımızdan, valimizden, jandarma komutanımızdan, çok detaylı bir brifing aldım. Bu büyük bir acıdır ve bütün Türkiye'yi kenetlemesi gereken ortak hissiyatla davranmamız gereken çok acı bir olayla karşı karşıyayız."

Derinlemesine bir soruşturmanın sürdürüldüğünü söyleyen Davutoğlu, şöyle konuştu: "Bu grup Suruç'a yaklaşırken gerekli aramalar yapılıyor. Bu bilgileri aldık. Belediye iki kişi orada da gözaltına alınıyor, arananlar listesinde olmaları hasebiyle. Daha sonra kültür merkezine, 1.20'lik bir duvar üzerinde de demirlerle korunaklı bir yer. Oraya intikal ettirildiğinde de gelen talep üzerine, ikinci bir arama yapılmıyor. Anlaşılan o ki, ya bir sızma, ya grup içinde söz konusu olan kimliği teşhis edilemeyen şahıs tarafından canlı bomba olmak suretiyle bu katliam gerçekleştiriliyor. Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı. Bu şahsın sadece Türkiye içinde dışında ne kadar bağlantı varsa ortaya çıkarmak için yoğun çaba içinde. Şüpheli konusunda önemli aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Kimler bundan sorumluysa gereken her şey yapılacaktır. İdari hukuki soruşturma irtibatları ortaya çıkarılacaktır. En ufak bir eksikliğe en ufak bir ihmale tahammül gösteremeyiz."

Tüm partilere "ortak tavır alma" çağrısını yenileyen Davutoğlu, "Yarın Bakanlar Kurulu'nda, sınırımızda alınacak ek güvenlik önlemleriyle ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Kimse Türkiye'yi töhmet altına alıcı ve halkımızı tahrik edici açıklamalarda bulunmamalıdır. Özellikle HDP'li yöneticilerin yaptıkları açıklamalara dikkat etmeleri önem taşır" dedi. (DİHA)

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

EMEP: Katliamı yapanlar, 'Kobanê düştü, düşecek' diyen zihniyetten destek alıyor

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ ve Demirtaş: Suçlarınıza ortak olmayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...