21 Temmuz 2015 09:30

EMEP: Katliamı yapanlar, 'Kobanê düştü, düşecek' diyen zihniyetten destek alıyor

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Kürdistan Örgütü, Suruç'ta katliam yapanların 'Kobanê düştü, düşecek' diyen zihniyetten güç ve destek aldığını ifade etti.

EMEP Kürdistan örgütü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
"Bugün “terörü lanetliyoruz” açıklamalarını yapan AKP Hükümeti ve devlet yetkililerinin bu terörü yaratan politikaların mimarları olduklarını biliyoruz. AKP Hükümeti-devlet, Suriye ve Rojava’ya müdahale etme politikasının en temel dayanağı olarak gördüğü IŞİD ve benzeri radikal dinci çetelere her türlü desteği vermekle kalmamış ülke sınırlarını da bu çetelere sonuna kadar açmıştır. Suruç’taki katliam, AKP politikalarının ülkeyi ve halklarımızı nasıl bir tehlike ile yüz yüze getirdiğini bir kez daha çok acı bir biçimde gözler önüne sermiştir.
 
Rojava Devrimi’nin yıldönümü olan 19 Temmuz’dan bir gün sonra Kobanê’nin yeniden inşası için yola çıkan gençlere yönelik bu katliamın “Kobanê düştü, düşecek” diyen zihniyetten güç ve destek aldığı açıktır. IŞİD’e MİT tırları ile taşınan silahları ortaya çıkaranları tutuklayıp “vatan haini” ilan eden, ama ailesinin bütün ihbarlarına rağmen Diyarbakır bombacısı IŞİD’liyi eylemden önce gözaltına alıp salıverenler, bugün ‘suçüstü’ yakalanmış olmanın telaşıyla “kanıt gösterin” diyorlar. “Kanıt gösterin” diyenlerin gerçek yüzünü daha bir ay önce Ş.Urfa’da silahları ile dolaşıp gazetecileri tehdit ederken IŞİD’lileri değil, IŞİD ile ilgili soru soran gazetecileri gözaltına aldıran Ş. Urfa Valisi İzzettin Küçük göstermiştir. Suruç’ta barbarca katledilen gençlerimizin kanı sadece IŞİD’in değil; Urfa valisi ve AKP Hükümeti’nin de elindedir!
 
7 Haziran Seçimlerinde yenilgiye uğrayan AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarlarını kaybetmemek için bir yandan ülkeyi Suriye’deki savaş batağının içine çekmek isterken öte yandan ülke içinde de yeniden savaş ve çatışmaları kışkırtan bir politika izlemektedir. Suriye’deki IŞİD terörünün ülke içinde harekete geçtiği son bir ayda PKK ile devlet arasındaki çatışmaları yeniden başlatmaya yönelik hava ve kara operasyonları da düzenlemektedir. Bugün ülkemizi yeniden savaş batağına sürüklemekten, yeni acı ve ölümler yaşatmaktan başka bir sonuç doğurmayacak olan bu politikaya karşı halklarımızın, bütün emek ve demokrasi güçlerinin ortak tutum alması ve barış için birlikte mücadele etmesi hayati bir önem taşımaktadır.
 
Emek Partisi Kürdistan Örgütü olarak Suruç katliamını lanetliyor, İçişleri Bakanlığı’ndan emniyete, MİT’ten Ş.Urfa valisine kadar bu katliama zemin hazırlayan, ihmali bulunan bütün devlet yetkililerinin görevlerinden alınıp yargı önüne çıkartılmasını talep ediyoruz. Halkımızı ve tüm emek ve demokrasi güçlerini IŞİD barbarlığına ve onu yaratan ülke gericiliğine karşı; halklarımızın barış, demokrasi ve eşitlik temelinde yaşayacağı bir ülke için, hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.
 
IŞİD barbarlığı ve ülke gericiliği yenilecek, halklarımız kazanacak!" (HABER MERKEZİ)

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

CHP Milletvekili İhsan Özkes partisinden istifa etti

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Şahsın tespiti konusunda ciddi mesafe alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...