21 Temmuz 2015 09:11

CHP Milletvekili İhsan Özkes partisinden istifa etti

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Twitter hesabından yaptığı açıklamada CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Özkes'in istifasının ardından CHP'nin milletvekili sayısı 131'e düştü.

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi olan Özkes, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Üyesi ve emekli müftüydü. Özkes, yerel seçimde İstanbul Üsküdar belediye başkan adayı olmuş fakat seçilememişti. Özkes, CHP'nin Kurultayında Parti Meclisi üyeleri arasında en fazla oyu alan kişiydi.

Özkes, Suruç'taki saldırının ardından twitter hesabından, "Suruç'taki vahşet insanlığın ve İslamlığın yüz karasıdır. Ortadoğu'nun bu görüntülerle yansımasına Türkiye'nin de eklemlenmesi çok üzücüdür" paylaşımında bulunmuştu.

Emekli müftü olan İh­san Öz­kes, AKP-CHP koa­lis­yo­nu­nun ül­ke­ye istikrar ge­ti­re­ce­ği­ni sa­vun­muş ve “Böyle bir koalisyon kurulursa, AKP’nin 13 yıllık iktidarındaki tahribatlar sona erer. Demokrasi yolunda meyveler toplanmaya başlandığı zaman da tadından yenmez!” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP ve CHP'nin 'istikşafi' görüşme süreci başladı

SONRAKİ HABER

EMEP: Katliamı yapanlar, 'Kobanê düştü, düşecek' diyen zihniyetten destek alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...