21 Temmuz 2015 08:59

AKP ve CHP'nin 'istikşafi' görüşme süreci başladı

AKP ve CHP'nin koalisyon çalışmalarını yürütmek üzere AKP'li Ömer Çelik ve CHP'li Haluk Koç ikinci tur kapsamında ilk kez bir araya geldi.

Paylaş

AKP'nin CHP'ye yaptığı ilk tur ziyarette Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından önerilen ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilen 'istikşafi' görüşme süreci başladı. Davutoğlu AKP'nin, Kılıçdaroğlu ise CHP'nin yetkili organlarını toplarken, temas noktaları olarak belirlenen isimler AKP'li Ömer Çelik ve CHP'li Haluk Koç, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda saat 11.00'de bir araya geldi.

Koalisyon kurulması için partilerin birbirini keşfetmelerine ve anlamalarına yönelik 'istikşafi' görüşmelerde önce yöntem belirlenecek ve heyetler oluşturulacak. Partilerin öncelikleri ve ön şartları ortaya konulacak. Temas noktaları bunları liderlere iletecek. Liderlerin onay vermesi durumunda perşembe günü heyetlerin katılımıyla yapılması öngörülen ikinci toplantıda konu başlıkları belirlenecek. Süreç boyunca liderlerin kontrolünde ayrıntılara inilecek. İstikşafi görüşmelerde tıkanma yaşanması halinde liderler devreye girecek. Bu görüşmeler olumlu tamamlanırsa Davutoğlu, ikinci tur için Kılıçdaroğlu'nun kapısını çalacak.

Görüşmelerin sonunda AKP ve CHP'nin koalisyon hükümeti kurup kuramayacaklarına ilişkin resim net olarak ortaya çıkacak.

GÖRÜŞME 2 SAAT SÜRDÜ
2 saat süren görüşmede Çelik'in elinde bulunan 20 maddelik metin temel gündemi oluşturdu. Görüşme öncesi CHP ve AKP'lilerin şartlarının büyük oranda uyuştuğu belirtilirken, yapılan görüşmenin de olumlu geçtiği ifade ediliyor. Çelik ve Koç'un ayrı ayrı basın açıklaması yapması bekleniyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yandaş medya IŞİD'i bıraktı HDP'ye saldırdı

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili İhsan Özkes partisinden istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...