21 Temmuz 2015 06:49

Davutoğlu Urfa'dan ayrılınca eylem yasağı kaldırıldı

Paylaş

Şanlıurfa Valiliği dün meydana gelen patlamanın ardından olası olayların engellenmesi açısından kent merkezi ve ilçelerde her türlü miting, yürüyüş ve basın açıklamasının iptal edildiğini duyurdu.

Şanlıurfa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında değerlendirilen etkinliklerin yasaklandığı belirtilerek şöyle denildi:

"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemlerin gerçekleştirilmesi durumunda meydana gelebilecek istenmeyen olayların engellenebilmesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma vb. etkinliklerin ilimiz merkez ve ilçelerinde yapılması yasaklanmıştır. Kamuoyuna duyurulur."

DAVUTOĞLU'NUN ZİYARETİ SONRASINDA YASAK KALDIRILDI
Kamuoyunda tepkiye yol açan bu açıklamanın ardından Valilik, bu kez saat 15.11'de ikinci bir açıklama daha göndererek kararın iptal edildiğini duyurdu. Valiliğin kararı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Suruç'a yaptığı ziyareti tamamlayıp Adıyaman'a geçmesinin ardından geldi. Valilik, 4,5 saat aradan sonra yasak kararının iptal edildiğini şu şekilde duyurdu:

"İlimizde kamu düzeninin sağlanması amacıyla gerekli güvenlik önlemleri alınmış olduğundan 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesine ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesine istinaden diğer illerden katılımlarla birlikte yapılması muhtemel her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma vb. etkinliklerin ilimiz merkez ve ilçelerinde yapılmasına ilişkin yasaklama kararı iptal edilmiştir." (DHA)

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Suruç'ta hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Gazi Polis Merkezi'ne silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...