20 Temmuz 2015 20:47

Devlet Bahçeli, HDP ve SGDF'yi hedef aldı

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı ile ilgili olarak yazılı açıklamada bulundu. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"
Suruç'u kana bulayan terör saldırısının tüm boyutlarıyla aydınlatılması, iç yüzünün fail ve azmettiricileriyle birlikte ortaya çıkarılması milletimizin en haklı ve yerinde beklentisidir.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu isimli paravan bir oluşumun, "Kobani'yi beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz" kampanyası çerçevesinde toplanan kalabalığın Suruç'a hareketi felaketle sonlanmıştır.
Kobani'deki sözde devrimi savunma amacıyla bir araya geldiklerini söyleyenleri; HDP, ESP gibi terör şubesi partilerle birlikte bölücülüğün yanında saf tutmuş bazı sivil toplum kuruluşları desteklemiştir.
İstanbul'dan Suruç'a Kobani bahanesiyle yola çıkanların bir defa amaç ve yöntemleri halis ve ahlaki görülemeyecektir.
Kobani aşkıyla yanıp tutuşanların bu aziz millete karşı mensubiyet sancısı, bu kutlu vatana yönelik muhabbet ve sevgi bunalımı yaşadığı kuşkusuzdur.
Türkiye'de yardım edilecek yer ve insan bitmiştir de geriye bir tek Kobani mi kalmıştır? Bu sorunun samimiyetle cevaplandırılması lazımdır.

'ÇOK CİDDİ BİR İSTİHBARAT VE GÜVENLİK ZAAFI OLDUĞU ORTADADIR'
İstanbul'dan kafilelerle Suruç'a gidenlere izin verilmesi, gerekli tedbir ve güvenlik önlemlerinin alınmaması ayrıca sorgulanması ve değerlendirilmesi gereken bir muammadır.
Terör örgütü PYD'ye yardım ve yataklık hevesiyle Kobani'ye açılan koridordan geçme gayesi taşıyanları ateşin içine iten, canlı bomba alçaklığıyla muhatap yapan ilişki ve irtibatların sis perdesi de mutlaka aralanmalıdır.
Karşımızda çok ciddi bir istihbarat ve güvenlik zaafı olduğu ortadadır.

'HÜKÜMET HER YÖNÜYLE MESULDÜR'
Türkiye'nin canlı veya cansız bomba kazanına çevrilmesinde hiç şüphe yok ki hükümet her yönüyle mesuldür.
AKP'nin ikircikli, ilkesiz, lekeli ve marazi politikaları teröristlere ümit aşılamaktadır.
İstanbul'dan Suruç'a kadar hiçbir yol kontrolüne uğramadan, hiçbir çevirme ve engellemeye maruz kalmadan seyahat eden, neye ve kimin yararına faaliyet gösterdikleri net olan Kobanicilere devlet irade ve idaresi gösterilememiştir.
İhmaller zinciri Suruç'taki canlı bombacıya ve arkasında duran alçaklara aradıkları kanlı fırsatı vermiş, sonuçta Türkiye bu menfur hadiseye kilitlenmiştir.
Türkiye'yi Ortadoğu kabusuna çekmek ve çivilemek için örtülü operasyon yapıp kutuplaşma ve kavga ortamını tahkim edenler içimizden devşirdikleri kurye ve maşalarla terör kartını yeniden açmışlardır." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Katliamın yaşandığı Suruç’ta öfke ve hüzün hakim

SONRAKİ HABER

Demirtaş: IŞİD’i bırakmışlar HDP’ye saldırıyorlar, bu en az katliam kadar acı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...