21 Temmuz 2015 03:32

Katliamın yaşandığı Suruç’ta öfke ve hüzün hakim

Suruç’taki Amara Kültür Merkezi’nde Kobanê’ye geçmek için toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlere yönelik bombalı saldırının ardından Suruç’ta büyük bir öfke ve hüzün hakim.

Paylaş

Cumhur DAŞ
Hasan AKBAŞ
Suruç

Suruç’ta SGDF’li gençlere yönelik katliamın ardından olay yerine özel harekat ekipleri ve çevik kuvvetçe yığınak yapıldı. Gruplar halinde cadde boyunca duran polisler uzun namlulu silahlarıyla nöbet tutarken çevredeki yurttaşlar tepkilerini Evrensel'e dile getirdi. Amara Kültür Merkezi’nin karşısında dükkanı bulunan Mehmet Belli isimli esnaf, “Patlama olduğu sırada burada tek bir polis yoktu. Normalde burada bir basın açıklaması olacağı sırada etrafta onlarca polis olur. Ama bugün kimse yoktu. Neredeydiler? Şimdi gelmişler bizi kimden koruyorlar? Sadece burada toplanan insanlara gaz atıyorlar” dedi. Cemil Bulut isimli yurttaş ise “Gençler buraya geldikleri zaman emniyet onları didik didik aradı. Ama buraya bir bombacı elini kolunu sallayarak geliyor” dedi.

Suruç’taki patlamanın şiddeti ise çevredeki tahribattan anlaşılıyor. Katliamın yaşandığı yerden onlarca metre uzaklıkta bulunan dükkanların camları param parça olmuş durumda. Yurttaşlar patlama alanından birçok parçanın etrafa saçıldığını belirterek, çeşitli yerleri işaret etti. Saldırının ardından ise olay incelemesi gece geç saate kadar sürdü.

YÜKSEKDAĞ: SORUMLULUK HÜKÜMETİNDİR
Öte yandan akşam saatlerinde HDP ve AKP heyetleri Suruç’a geldi. Aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ında bulunduğu HDP heyeti olay yerinde yurttaşlarla görüşürken, AKP Urfa milletvekilleri yuhalandı. Olay yerinde bir açıklama yapan Yüksekdağ, Başbakan Davutoğlu’nun dört partiye yönelik ortak açıklama yapma önerisini değerlendirerek, “IŞİD açıktan faaliyet yürütüp katliam yapıyor. Bu vahşet yapılanmasına tedbir geliştirecek olan irade de hükümettir. 13 yıldır iktidarda olan ve her türlü kurumu, mülki amirliği, istihbaratı elinde tutan siyasi iktidardır.  Bu zamana kadar IŞİD’e karşı tedbir geliştirmeyenler de onlardır.  Bu sorumluluğu Davutoğlu neden dört partiye atmak istiyor? IŞİD’le kimler ortaklık yaptılarsa bu pisliği de onlar temizlemeli. Kimse başkasına top atmaya, sorumluluk atmaya kalkmasın ve kimse bizi vahşi çetelerin hedefi haline getirmeye çalışmasın. Bizim kimseden korkumuz yok. Dün de yoktu. Bugün de yok. Bizim tek korkumuz Türkiye halkları içindir. Bu zamana kadar barış diyorsak, kardeşlik diyorsak ve hala diyorsak, çözüm diyorsak ve her türlü saldırıya kendimizi siper ediyorsak Türkiye halkları adına korktuğumuz içindir” dedi.

AKP HEYETİ YUHALANDI
HDP heyetinden kısa bir süre sonra olayın yaşandığı alana aralarında AKP Urfa Milletvekilleri Nurettin Nebati, Mazhar Bağlı ve Eşref Fakıbaba’nın bulunduğu heyet geldi. Kültür merkezi bahçesine polis koridoruyla giren AKP heyeti Suruçlular tarafından yuhalandı.Alanda kısa bir açıklama yapan AKP Genel başkan yardımcısı Nurettin Nebati ise olayı kınadıklarını ve saldırıyı aydınlatmak için çalışacaklarını ifade etti.

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Suruç'ta AKP'li vekiller protesto edildi

SONRAKİ HABER

Devlet Bahçeli, HDP ve SGDF'yi hedef aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...