21 Temmuz 2015 00:58

Türk Traktör’de işçilere yıllık izin cezası

Paylaş

Koç Holdinge bağlı Türk Traktör fabrikasında işçilerin yıllık izinleri rızaları dışında ertelendi. Geçtiğimiz aylarda Türk Metal Sendikası ve çalışma koşullarına tepki göstermek için grev yapan işçiler, izinlerin ertelenmesini “patronun öç alması” olarak değerlendiriyor.
Patronların metal işçilerinin mücadelesine yönelik saldırıları devam ediyor, baskılar artıyor. Koç Holdinge bağlı Türk Traktör fabrikasında çalışan işçilerin yıllık izinleri ertelendi. İşçilerin her yıl 3 hafta olarak kullandığı izinlerin, bu yıl bir haftasının ağustos ayında, 2 haftasının da aralık ayında yapılacağı bildirildi. İşçilerin tepkisi üzerine fabrika yönetimi yalnızca “Holding böyle istiyor” diyerek kendini savundu. Bunun üzerine işçiler durumu Çalışma Bakanlığına şikayet ettiler. Yüzlerce şikayetin ardından Bakanlıktan yıllık izinlerin işçilerin rızası olmadan ertelenmesinin yasal olmadığı yanıtı verildi.

‘TÜRK METAL ONAYLADI’
İşçiler de duruma oldukça tepkili. Evrensel'e konuşan bir işçi, “Yaptığımız grevin acısını çıkarıyorlar. Şu an birlik olup tepki göstereceğimizi bildikleri için tepemize binmek istiyorlar” dedi. Yasal olarak 10 günün altında izin verilemeyeceğini belirten işçi, “Müdürlere sorduğumuzda ‘Sendika onayladı’ diyorlar ama biz Türk Metal’den istifa ettik. Onlar onaylar tabii. Onların işi Koç’a yaranmak. Gelip benden de izin almaları lazım çalışmam için. Ben açıkça gelirsem de çalışmam, kağıt falan da vermeyin imzalamam dedim” diye konuştu. İşçi, şöyle devam etti: “Bir hafta izin kime yetecek. Ben bir tatile gideyim, memlekete gideyim desem ailemle plan yapmam, hazırlık yapmam iki gün sürecek zaten. 5 günde nasıl dinleneceğim.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Enpay’da kıyıma karşı direniş başladı

SONRAKİ HABER

TCDD’de yolsuzluğun üstü örtüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...