20 Temmuz 2015 19:42

AKP’liler İŞKUR işçileriyle bayramlaşmadı

Paylaş

Umut YEĞİN
Van

 
Van’da 15 Haziran’dan itibaren yine işlerine son verilen İŞKUR işçileri AKP’nin bayramlaşma salonundan dışarı çıkarıldı. Bayramın ikinci günü AKP il teşkilatı ve AKP Van Milletvekili Burhan Kayatürk tarafından Van Merkez İmam Hatip Lisesinde düzenlenen bayramlaşma merasimine katılmak isteyen İŞKUR işçileri önce salona alınmadı. Salonun boşalmasının ardından içeri alınan İŞKUR işçileri, seçimlerden önce Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendilerine işe alınacaklarına dair verilen sözü hatırlatınca bu kez de polisler tarafından salondan dışarı çıkarıldı.
Seçimlerden önce verilen sözlerin yerine getirilmesi ve halka açık yapılan bayramlaşma merasimine katılmak üzere oraya gittiklerini belirten İŞKUR işçilerinden İsa Duman, “Biz halktan birileri olarak oraya gittik ve orada bizlere Başbakan ve Cumhurbaşkanı tarafından verilen sözleri söyleyince inkar ettiler ve biz de itiraz edince bizleri salondan dışarı çıkardılar” diyor. İşçilerden Maşallah Türkan ise “Bayramda halk olarak bayramlaşma vardı ve biz de oraya gittik. Amacımızda kimseyi rahatsız etmek değildi. Öncelikle polis bizleri içeri almadı. Biz de halk nasıl içeri girebiliyorsa bizim de girebilmemiz gerektiğini söyleyerek ısrar edince içeri girdik. Salonda Ak Parti İl Başkanı ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile görüştük. Yine bize vaatlerde bulunmaya devam ettiler. Sonra ben de kürsüye çıkıp durumu anlattım. Verilen sözleri hatırlattım. Ardından Van Milletvekili Burhan Kayatürk bu sözleri inkar etti. Topu buradaki ve bölgenin İŞKUR müdürlerine attı” diyor.

ERDOĞAN DA, DAVUTOĞLU DA İŞ SÖZÜ VERMİŞTİ
Ramazan ayı boyunca işsiz oldukları için evine ekmek götüremediğini, çocuğuna bayramlık bir çorap dahi alamadığını söyleyen Maşallah Türkan ise “Bize hep bizim devletimiz güçlü bir devlettir sizi mağdur etmeyeceğiz. Ama bir baba olarak ramazan ayında çocuğumun sofrasına bir kuru ekmeği bile koyamadım” dediler. Seçimlerden önce ve sonrasında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la bizzat görüştüklerini söyleyen Türkan, “Seçimlerden önce Ak Parti Milletvekili Burhan Kayatürk ile birlikte Cumhurbaşkanı Van’a geldiğinde görüştük. Hatta Vali Bey de vardı. Cumhurbaşkanına durumu anlattığımızda Bakan Faruk Çelik’i aradı ama ulaşamayınca Milletvekili Burhan Kayatürk ve Vali beye talimat vererek bizim kalıcı işe alınmamız için söz verdi. Ayrıca Burhan Kayatürk seçim öncesi televizyonda 300 kişinin işe alınacağını söyledi. Hatta ardından Başbakanımız Van’a geldi. Yine Burhan Kayatürk bizi götürdü görüştürdü. Sayın Başbakanımız da bizlere söz verdi. Biz 15 Haziran’da işten çıkarıldıktan sonra Ankara’ya gittik bu sözün cevabını almaya gittik ama Burhan Kayatürk bizi yine İŞKUR bünyesinden işe alınmamız için 5 aylığına işe sokmaya çalışıyor. Ama bizim talebimiz kalıcı işti” dedi.

SEÇİMLERDEN ÖNCE VERİLEN SÖZLER UNUTULDU
AKP’nin seçimlerin ardından hükümet kuramamalarını bahane ederek verilen sözleri görmezden geldiğini belirten Türkan, “Madem hükümet yok neden ha bire kurumlara işe alınanlar alınıyor. Bu alınanların da torpille alındığını tespit ettik” diye konuştu. Kendilerinin işten çıkarılmasına birkaç gün kala Yüzüncü Yıl Üniversitesinde işe alımların olduğunu ve işe alınanların hepsinin torpil ve rüşvet vererek alındığını belirten Türkan, daha önce de basına yansıyan, işe alınacak işçilerin bilgileri dışında referans olan AKP Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AKP’li Tuşba Belediyesi Başkanı Fevzi Özgökçe, Van TSO Başkanı Necdet Takva gibi isimlerin bulunduğu torpil listesini hatırlatarak, kendilerine verilen sözlerle Yüzüncü Yıl Üniversitesinde torpillilerin işe alındığını söyledi. Kalıcı iş sağlanana kadar mücadele edeceklerini belirten Türkan, “Gerekirse yeniden Ankara’ya gidip eyleme başlayacağız” dedi.

KALICI İŞ ALANA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ
İşçilerden Şefik Dinç bayramda bu duruma sessiz kalmadıkları için dışarı atıldıklarını kaydetti. Kalıcı işin kendilerinin mücadelesi sonucunda kazanıldığını ama başkalarının alındığını anlatan Dinç, “Bizim hakkımızdı ama AKP yalakaları işe alındı. Bayramda da bu sözleri hatırlamaları için gittik ama bizleri dışarı çıkardılar” dedi. İşçilerden Adnan Aşkan ise Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, son genel seçim öncesinde de söz verildiğini ancak sözlerin tutulmadığını belirtti. Ankara’ya giden arkadaşlarının kalıcı iş vaatlerine rağmen yine İŞKUR bünyesinde çalışmaya ikna edilmeye çalışıldığını ifade eden Aşkan, bizler kalıcı iş alana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Zenginler tuvalette müzik dinlesin, yoksullar tren rayında hacet gidersin

SONRAKİ HABER

Iğdır'da askerle HPG'liler arasında çatışma çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...