21 Temmuz 2015 00:33

Cali 2015: Şampiyona raporu

Kolombiya’nın Cali kentindeki 9. Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda 33 ülke madalya kazanırken, ABD zirveyi kaptırmadı. İki sprint dublecisi ve dekatlon şampiyonu, mücadelelerde öne çıkan isimlerdi.

Paylaş

Geleceğin başarılı atletlerinin spor kamuoyuna sunumunun yapıldığı Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda beş günlük mücadele noktalandı. Cali’de ev sahibi Kolombiya’nın madalya alamadan tamamladığı şampiyonada ABD, 8’i altın toplam 19 madalyayla ilk sırayı elde ederken, Kenya, Etiyopya, Japonya ve Rusya peşinden sıralandılar. Türkiye, dördüncü günde Deniz Yaylacı’nın çekiçte elde ettiği gümüş madalyanın yanında, Alperen Acet (yüksek atlama) ve Mert Çiçek (üç adım atlama) ikilisinin dördüncülüğü ile yetindi.

DİKKAT ÇEKEN SPRINTERLAR
Atletizmdunyasi’nin haberine göre Cali’de 100-200 dublesi yapan iki genç sprinter, en çok konuşulan isimlerin başındaydı. Gana kökenli bir göçmen ile Japon annenin oğlu olan Abdul Hakim Sani Brown, ülkesi Japonya’ya 100-200 şampiyonluklarını armağan ederken, her iki dalda da şampiyona rekorunu yeniledi. Sani Brown, 100 metreyi 10.28, 200 metreyi 20.34 koşarak kazanırken, her ikisinde de rakiplerine en az 0.2 saniye fark yaptı. Cali’deki 1000 metreye yaklaşan rakım, sprint özellikli branşlar için olumlu bir atmosfer yaratırken, bundan faydalanan isimlerden biri de Candace Hill oldu. 16 yaşındaki lise öğrencisi Hill, Cali’ye gelmeden önce 100 metreyi 11 saniyenin altında (10.98) koşan ilk 18 yaş altı atlet olarak atletizm tarihine adını yazdırmıştı. Georgia’lı atlet, başarısının tesadüfi olmadığını 11.08 ve 22.43’lük dereceler sonunda elde ettiği altın madalyalarla ispat etti. Hill’in 22.43’lük 200 derecesi, Kaylin Whitney’in geçen yıl Eugene’de elde ettiği tüm zamanlar en iyi performansını 0.04 saniye aşağıya çekti.

NASER ALTIN MADALYA ALDI
Alman dekatlet Niklas Kaul, organizasyonun dikkat çeken performanslarından birini sergiledi. Yıldızlarda atletizm tarihinin 8 bin puanı aşan ilk çoklu branşçısı olan Kaul, 8 bin 2 puanla dekatlonu altınla tamamlarken, son gün yarıştığı cirit atmada da gümüş madalya almayı başardı. Jamaika’nın tek madalyası, 400 metrede Christopher Taylor’dan gelirken, yetenekli atlet 45.27’lik derecesiyle bu yılın kendi yaş grubunda en iyi performansını çizdi. Kızlar 400’de ise Bahreyn’den Salwa Eid Naser, 51.50 koşarak altın madalyayı kazandı. Kızlar sırıkta İsveçli Elienor Werner, 4.26 yaparken, kendi en iyisini iki kez geliştirdi. Werner, gümüşü paylaşan iki rakibine 21 santimetre fark yaptı. Sırıkta erkekler altını da 5.30 atlayan Armand Duplantis ile İsveç’e gitti. Erkekler uzunda Kübalı Maikel Masso, 8.05 atlayıp şampiyona rekoru kırarken, son hakkında 8.01 yapan Avustralyalı Darcy Roper ile birlikle ilk kez iki yıldız sporcu bir yarışmada 8 metreyi aştı. Kenya, kızlarda 1-2 yaptığı 2 bin su engelli dışında altın kazanamazken, erkeklerde tam tersi bir görüntü çizdi. Kenyalılar, 800, 1500, 3 bin ve 2 bin su engellide altınlar dahil toplam sekiz madalya elde etti.

ÖNCEKİ HABER

Tekirdağ'da katliam protesto edildi

SONRAKİ HABER

RTÜK Başkanlığı yarışında son durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...