20 Temmuz 2015 17:49

Suruç katliamı Kars’ta da lanetlendi

Paylaş

Tacettin DURMUŞ
Kars

Urfa’nın Suruç ilçesinde öğlen saatlerinde meydana gelen bombalı saldırı, Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi Kars’ta da protesto edildi.

HDP ve DBP Kars il örgütleri tarafından kanlı saldırıyı protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına, bazı CHP’liler ve İnsan Hakları Derneği üyeleri de destek verdi. Saldırıda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protestolu basın açıklamasına, HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli’nin de katıldı. Basın açıklamasında sık sık “Katil İŞİD” sloganlarının atıldı.

Gurup adında hazırlanan ortak basın metnini okuyan İsmail Kaya, bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti’nin sorumlu olduğunu dile getirdi.

Kobanê’ye yardım götürmek için Suruç’ta bir araya gelen gençlere yönelik düzenlenen saldırının katilinin doğrudan AKP Hükümeti olduğunu söyleyen Kaya, okuduğu basın metninde: “AKP'nin Kürt düşmanlığı ve Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD’le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır. AKP’nin mutlaka bu katliamın hesabını verecektir. Suruç’ta Amara Kültür Merkezine yapılan bombalı saldırı sonucu onlarca devrimci sosyalist genç ve sivil halk katledilmiştir. Bu katliamda şehit düşenleri saygıyla anıyor, mücadelelerini yükselteceğimizin sözünü yineliyoruz.

Eğer bugün Ortadoğu'da bir IŞİD faşizmi varsa bunun en büyük destekçisi ve yaratıcısı AKP Hükümetidir. Bunu tüm dünya da bilmektedir. Bu açıdan bu bombalı saldırı doğrudan AKP Hükümeti saldırısıdır. Bu saldırı MİT’in bilgisi dahilinde Rojava Devrimini ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır.

AKP Hükümeti kendisi karşısında direnen hiçbir güç görmek istememektedir. Bu nedenle sosyalist gençlerin Kobanê’nin inşasına destek vermesini de hedef almıştır. Kobanê düştü düşecek diyen, Kobanê özgürleştiğinde ise niye seviniyorsunuz, Kobanê yerle bir olmuş diyecek kadar pervasızlaşan insanlık dışı bir zihniyetin bu saldırının gerçekleştiricisi olan zihniyetle aynıdır. Buradan Rojava devriminin 3.üncü yıldönümünde gençlerimize  dönük  bu katliamı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

HDP MİLLETVEKİLİ ÖZANLİ: SALDIRININ SORUMLUSU DAİŞ ZİHNİYETLİ AK PARTİ HÜKÜMETİDİR

Basın açıklamasının ardından konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekili Şafak Özanlı, bugün Rojava dayanışması ve Kobanê’nin yeniden inşası için Suruç’ta bir araya gelen üniversite gençlerine IŞİD tarafından yapılan saldırıyı ve bu saldırıya neden olan AKP zihniyetini lanetle kınadıklarını söyledi.

Rojava’da büyük bir mücadele verildiğini ve mücadelenin ardından elde edilen zaferin IŞİD ve AKP zihniyetinin kabullenilemediğini de belirten Özanlı, “Rojava’da halklar kendi özgürlüklerini büyük mücadeleler ve büyük bedeller verdi. DAİŞ Çetesi ve bu zihniyette olanlar, buna tahammül edemediler. Bir ay önce yine AKP zihniyetinden çıkık biz Suriye’nin Kuzeyinde, Türkiye’nin Güneyinde her hangi bir yapılanmaya bedeli ne olursa olsun izin vermeyeceğiz.” diyenlere soruyoruz. Bedeli bu mudur? Rojava’da İŞİD terör örgütüne destek veren AKP zihniyeti MİT aracılığıyla İŞİD’e yapılan yardımların hiçbirini göz ardı etmemeceyiz. Bizler bu katliamı ve katliama sebep olanları ve onların ortaklarını çok iyi biliyoruz. Onları nefretle kınıyoruz. Bunların sorumlularının hemen ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Katliamda yaşamını yitirerek şehit düşen gençlerimize Allah’ta rahmet, yaralılara acil şifalar ve barışı ve kardeşliği savunan haklara sabırlar diliyoruz.” dedi.  

 

ÖNCEKİ HABER

Şenol Güneş: Ölen kardeşlerimiz hepimizin yüreğini parçaladı

SONRAKİ HABER

YPG'li Koyuncu son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...