20 Temmuz 2015 17:36

Kocaeli halkı: Barbarlık yenilecek, direnen halklar kazanacak

Paylaş

Suruç’ta yaşanan katliam tüm yurtta yapılan eylemlerle kınanırken, Kocaelili vatandaşlarda yaşanan vahşete sessiz kalmadı. Kocaeli Emek ve Demokrasi Güçlerinin çağrısıyla yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş “Barbarlık yenilecek, direnen halklar kazanacak” ve “Susma haykır katliama başkaldır”sloganlarıyla inledi.

İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı’nda bir araya gelen vatandaşlar buradan Cumhuriyet Parkı’na kadar alkışlarla yürüdü. Katliamı lanetleyen Kocaelilerin dikkat çektiği nokta ise saldırıyı gerçekleştirenlerin arkasındaki güçtü. “Katil IŞİD, işbirlikçi AKP” sloganlarının da atıldığı yürüyüşe birçok siyasi parti ve kurumdan vatandaşların yanı sıra HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca’da yerini aldı.

'SORUMLULAR IŞİD’İ SİLAHLANDIRANLARDIR'

Cumhuriyet Parkı’na gelen vatandaşlar adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Gülüzar Ateş okudu. Ateş açıklamasında şu noktalara değindi: “Aylardır her açıklamamızda AKP’nin izlediği mezhepçi ve milliyetçi Ortadoğu politikasının ülkemizi patlamaya hazır bir mayın tarlasına dönüştürdüğünü ifade ettik. Maalesef gerçekleşen tam da budur, katiller sürüsü sivil ve masum demeden onlarca insanın ölümünü hedefleyecek eylemler gerçekleştirmektedir. Suruç’ta yaşanan bu katliamın asıl sorumluları IŞİD’i besleyen, barındıran ve silahlandıranlardır.”

Yapılan basın açıklamasının ardından oturma eylemine geçen vatandaşlara;SGDF, EMEP, HDP, Halkevleri, SYKP, ÖDP, DHF ve Partizan adına konuşan kurum temsilcileri, birlikteliklerini güçlendirerek yapılan katliama cevap vereceklerinin altını çizdi. HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ise, birilerinin kendilerini ateşe çekmeye çalıştıklarını ama bunda başarılı olamayacaklarını belirtti. Birilerinin kendilerini ateşe çekmeye çalıştıklarını ama bunda başarılı olamayacaklarını belirtti. Eylem, yapılan konuşmaların ardından sona erdi.(Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Elazığ’da polis engeli

SONRAKİ HABER

Şenol Güneş: Ölen kardeşlerimiz hepimizin yüreğini parçaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa