20 Temmuz 2015 17:23

Katliam Adana’da lanetlendi

Paylaş

Suruç katliamı Adana’da lanetlendi. İnönü Parkı’nda bir araya gelen demokratik kitle örgütleri ve çeşitli siyasi partiler Atatürk Parkı’na yürüyerek IŞİD’i ve AKP’yi lanetledi. Atatürk Parkı’nda kitleye seslenen İHD Adana Şube Eş Başkanı İlhan Öngör, bu saldırıyı yapanların Diyarbakır, Mersin, Adana’da bombalı saldırı gerçekleştirenler, Cudi’de, Lice’de Kulp’ta, Beytüşebap’ta ormanları yakıp Kürt halkının yaşam alanını daraltanlar olduğunu ifade etti. Katliamdan kısa bir süre önce Suruç’tan ayrıldığını ifade eden Öngör, şehre giriş çıkışlarda yoğun güvenlik önlemi olmasına rağmen bu katliamın gerçekleştirildiğini söyledi. Onca güvenlik önlemine rağmen bombalı saldırının yağıldığı basın açıklamasında hiçbir güvenlik gücünün olmadığını öğrendiklerini söyleyen Öngör, bu durumun manidar olduğunu ifade etti.

SES Şube Eş Başkanı Gülşen Topal “Dün devletin tetikçisi JİTEM’ken, şimdi IŞİD” dedi. HDP İl Eş Başkanı Meral Tatar ise “Her lafınızda PYD terör örgütüdür dediniz. Ama IŞİD’ten hiç bahsetmediniz” dedi.

TMMOB Adana İKK Genel Sekreteri Hasan Emir Kavi ise Türkiye’de katilleri kollayanların gerçek sorumluları olduğunu ifade etti. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti de yaptığı basın açıklamasında Ortadoğu’daki kaos ortamının ülkemize yayılmaması için mecliste grubu bulunan siyasi partileri göreve çağırdı. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Suruç’taki saldırıda yaralanan Elva: İyi değilim, iyi olmayacağım, iyi olmayın

SONRAKİ HABER

Elazığ’da polis engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa