20 Temmuz 2015 16:50

TEV-DEM: Suruç saldırısı Kobanê’nin yeniden inşasına yönelik

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Suruç’ta Sosyalist Gençlik Dernekleri konfederasyonu üyelerine yönelik saldırıyı lanetledi. TEV DEM, saldırının Kobanê’nin yeniden inşası hamlesine dönük olduğunu ifade etti.

Paylaş

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM), Suruç’taki katliama ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayarak yaşamını yitirenlerin ailelerine ve halklara başsağlığı diledi.

YPG güçlerinin IŞİD'e ve onu destekleyen, arkasında duran güçlere karşı büyük başarılar kazandığına vurgu yapılan açıklamada, Türk devletinin çektiği bazı kesimlerin bu tarihi başarıları hazmedemediğine işaret edilerek şöyle denildi:

“Özgürlük yolunda ısrarlı yürüyüşün sahibi olan solcu Kürt ve Türk gençlerine yönelik katliam, saldırgan kesimlerin demokratik cepheye olan düşmanlıklarını en açık göstergesidir. Rojava’da askeri anlamda başarısız olan bu kesimler, şimdi de Kobanê’nin yeniden inşasına dönük hamleye darbe vurmak istemişlerdir. Ancak bu saldırıları asla Kürt halkının özgürlük iradesini kıramayacak, Pirsûs (Suruç) ve Kobanê birliği her zamankinden daha da güçlü hale gelecektir.

Bu son saldırı da açıkça göstermiştir ki, Türk devletinin bu terörist saldırılarda parmağı vardır. Bu katliam saldırısıyla Türk devleti Rojava ve Bakurê Kurdistan’daki kürt halkına bir mesaj vermeye çalışmaktadır. Türk devleti şu anda derin bir siyasi kriz yaşamakta ve kürt sorununun demkratik çözümüne bağlı olarak tüm demokratikleşme sorunlarından ısrarla kaçmaktadır. Bu nedenle gerçekleştirdiği bu tür katliam saldırılarıyla siyasi ve barışçıl çözüm umutlarını sona erdirdiğini ilan etmektedir.

TEV DEM Yürütme Kurulu olarak bu barbar saldırıyı insanlığa ve ahlaki değerlerine yönelik bir saldırı olarak görüyor ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Tüm şehit ailelerine, tük kürt ve tük halkına, onların devrimci güçlerine başsağlığı, tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Halkımızın ve tüm direnen güçlerin özgürlük için ortaya koyduğu çelikten iradesinin terörü ve tüm destekçilerini yenilgiye uğratacağına dair her zmanakinden daha fazla umutlu ve inançlıyız.” (ANHA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa'daki Suruç eyleminde 3 kişi gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

İstanbul’daki Suruç katliamı protestosuna polis saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...