20 Temmuz 2015 15:20

VİDEO: SGDF'liler Kobanê'ye neden gittiklerini anlatmıştı

Suruç'taki canlı bombalı saldırıda hayatını kaybeden SGDF üyeleri Suruç'a neden gittiklerini anlatmıştı.

Paylaş

Urfa'nın Suruç ilçesindeki saldırı, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması sırasında meydana gelmişti. SGDF üyelerinin "Beraber savunduk, beraber inşa ediyoruz" sloganıyla gerçekleştirdiği projeyle, 19-24 Temmuz tarihlerinde Kobanê'ye giderek inşa faaliyetlerinde bulunacakları, İstanbul, Adana ve İzmir gibi illerden gelen üyelerin Suruç'ta toplandığı açıklanmıştı.

SGDF'nin sitesinden yapılan paylaşımlarda, Suruç'taki basın açıklamasının ardından Kobanê'ye geçmek için bekleneceği, Kobanê'ye geçilmesi durumunda inşa faaliyetlerine yardım edileceği bilgisi paylaşılmış. patlama öncesinde, grup üyelerinin internette yaptıkları paylaşımlarda, İstanbul, Adana ve İzmir'den Suruç'a gitmek için yola çıkan kişilerin otobüslerdeki fotoğraflarına yer verilmişti. SGDF'nin facebook ve twitter hesaplarından paylaşılan videolarda da, Kobanê'de hatıra ormanı yapılacağı, IŞİD'in son saldırısında yıkılan savaş müzesinin ve çocuk kreşinin yeniden inşası için çalışılacağı, Berkin Elvan adına meyve ağaçları dikileceği açıklanmıştı.

SANATÇILARDAN ÇAĞRI
SGDF'lilerin Kobanê'ye gitmek için düzenlediği etkinliğe, sanatçılar Cahit Berkay ile Hüsnü Arkan da video ile destek vermişti. Berkay ve Arkan'ın videoları da grubun sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarından paylaşılmıştı. (DHA)

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

ÖNCEKİ HABER

Suruç'ta ölenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumuna kaldırılıyor

SONRAKİ HABER

Suruç'ta gaz bombalı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...